ED1
Konfliktustípus: ún. falat-konfliktus, növekedéssel vagy táplálással kapcsolatban.
Érzelmi tartalom: 1. túl kicsi vagyok a falathoz (ősi konfliktus!), nem tudok egy csúnya kiköpendő falattól megszabadulni. Valami nagy, nehezen kiköphető, elmondható, kiadható piszkosság, amivel (növekedés nélkül) nem lehet mihez kezdeni. Ez nagyon csúnya dolog, majd ha nagy leszel megmagyarázom.
2. nem tudom a gyermekemet, családomat táplálni, ellátni, eltartani, támogatni. Ki vagyok számolva.
Veszélyben van a megélhetés, anyagilag válságban vagyok, adósságom van, épphogy megélek, stb.
Szerv Atlasz lapkód:
2.1.24. 2.1.B. 2.1.C. 2.1.D.
 Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre. | Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom. Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd Az idézés és hivatkozás szabályait és a Szerv Atlasz impresszumát. Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.
(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra, kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása" és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.) |
K.A. szakaszban: 1. eset: karfiolszerűen növekvő, kiválasztó jellegű adenokarcinóma; 2. eset: fokozott prolaktin termelés (daganat nélkül)
Betegség-nevek: 1. hipofízis-adenóma, növekedési zavarok: gigantizmus, akromegália; 2. magas prolaktin-szint, tejkiválasztás-fokozódás
M.U. szakaszban: 1. ha a gombák vagy gombabaktériumok jelen vannak, tuberkulotikus elsajtosodás, hipofízis gombás gyulladása, egyidejűleg a „hormonvezérlő”
hormonok alultermelése, hormonális zavarok. 2. a prolaktin-szint a MU szakasz végére normalizálódik, a meddőség megszűnik. Betegség-nevek: mivel a hipofízis
számos hormontermelő mirigy vezérléséért felelős hormonális alulműködéskor láncreakciós tünetek lehetnek, amelyek nagyon változatosak, és könnyen félreérhetők.
Az elváltozás biológiai értelme: hormonális változások, hogy az érintett alkalmazkodjon a konfliktushelyzethez. Részletek a fentiek szerint.