Szerző Téma: 053 vese gyűjtőcsatorna szindróma  (Olvasták 8715 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
053 vese gyűjtőcsatorna szindróma
« Dátum: 2010. November 26. - 22:39:39 »
Szerv Atlasz lapkód:   2.1.23.   2.1.22.   2.1.B.   2.1.C.   2.1.D.
Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


Konfliktustípus: ún. falat-konfliktus, a „falat” (folyadék, pénz, segítség vagy vmi túléléshez szükséges dolog) elmaradása.

Érzelmi tartalom: Elhagyatottsági, magányossági, partravetettségi, megfeneklettségi, kiszáradási, továbblétezési, lé(t)bizonytalansági, kilátástalansági, menekültségi konfliktus. Mindenem odavan. Mindent elveszítettem (ami nekem fontos). Ellehetetlenültem. Zátonyra futottam. Nem ott vagyok, ahol lennem kéne. Teljesen egyedül maradtam, magamra hagytak. Elhagytak. Elhagyott az Isten. Már olyan régóta nincs lelki társam. Nem látnak el, nem gondoznak, én meg nem tudom magam ellátni. Nekem létfontosságú most, hogy egy kis kedvességet szeretetet, törődést, társaságot gondoskodást kapjak, és nem kapom meg. Nem tudok kire/mire hagyatkozni, magamra maradtam. Partra vetett halnak érzem magam.

K.A. szakaszban: a vese-gyűjtőcsatornák képessége, hogy daganat nélkül is, mindössze a megduzzadásukkal „elzárják a lefolyót” = folyadék-elakadás, -visszatartás. Intenzívebb, hosszabb konfliktusnál megjelenhet karfiolszerűen növekvő, kiválasztó jellegű vagy laposan növekvő, felszívó jellegű mirigydaganat.
Betegség-nevek: veseleállás, veseelégtelenség (akár mindössze 150 ml vizelet naponta!), anuria, oliguria, a test dagadása, ödémásodás, vizenyőképződés, toxémia és vese-adenokarcinóma (a kimutathatóságához idő kell). A hosszan tartó egyenletes, enyhe konfliktusaktivitás tbk. elhízás-szerű test-felvizesedést okoz.

M.U. szakaszban: tuberkulotikus elsajtosodás, a keletkezett új vese-gyűjtőcsatornákat a gombák elbontják - zavaros, gennyes vizelet. Betegség-nevek: vese gyulladás, vese gombás „fertőzése”, vesetuberkulózis, véres vizelet (hematuria), proteinveszteség (albumin-, proteinuria, ami veszélyes lehet, ha nincs észrevéve és pótolva). A krízisben sajgó, húzó, csavaró érzettel járó vesegörcs jelentkezhet. Ilyenkor, ha a vese-gyűjtőcsatorna érintett, az enyhe derék-melegítés görcsenyhítő, lazító hatású.

Az elváltozás biológiai értelme: a "lefolyó" elzárásával, az újrahasznosítás fokozásával, a folyadék visszatartással meghosszabbodik a túlélési idő.


Lásd még a szindróma c. témát.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:vese gyűjtőcsatorna szindróma
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 22:39:45 »
Az elhagyatottsági, magányossági, kiszolgáltatottsági konfliktus hatására megjelenő csökkent vizeletkiválasztás (oliguria) vagy vizelet-elapadás (anuria) felvizesedést, túlödémásodást, túlzott ödémákat okoz! Ha ez egybe esik más különprogramok lefutásával, előfordulhat, hogy ez a jelenség eltúlozza a fájdalmakat, tüneteket, és lehet életveszélyes! Ez a komplikációból fakadó elhalálozások LEGGYAKORIBB OKA!

Az elhagyatottsági konfliktus megoldásával szinte azonnal beindul a normál folyadékkiválasztás, ami viszonylag gyorsan enyhíti, kevésbé veszélyesre csökkenti a tüneteket.

A veseelégtelenség (veseleállás) lehet veszélyes, de nem végleges és nem halálos betegség! Okozhat azonban életveszélyes komplikációt! A biológiai válaszreakció értelme (az érzelmi konfliktusra): a KA szakaszban a szervezetünk „elzárja a lefolyót” így nem tudunk pisilni = a vízveszteség csökkentése, a túlélési idő
meghosszabbítása céljából!

FIGYELEM! Ha valaki egy kisebb konfliktus után, egy csekély (nem súlyos) elváltozásnál is nagy fájdalmakat él át
(ami lehet szervi fájdalom, de akár kegyetlen fejfájás, őrjítő migrén is), az azt jelenti, az illető elkeseredett, akárhogy is, de egyedül és magára maradva, elhagyatottnak, „megfeneklettnek” érzi magát (a problémájával). Nem szükséges, hogy látványos vizeletkiválasztás-csökkenést produkáljon valaki, még egy kisebb méretű agyi góc is felfújódik a csekély víz-visszatartástól, megfeszül az ödémától, és ez okozza a túlzott fájdalmakat, szenvedést.

A veseműködés csökkenés, veseleállás veszélyes! Hátterében jól behatárolható érzelmi konfliktus áll.
Az érzelmi konfliktus megoldásával a tünetek is eltűnnek, csökkennek a fájdalmak, csökken a szenvedés
mértéke. Súlyosabb elváltozások epileptokrízisei idején mindenképpen szigorú folyadékkontrollt kell tartani,
az állapot súlyosbodását megelőzendő. Óvatosan minden extra folyadék bevitelével! Epileptokrízisek idején
a túlzott folyadékbevitel is szindrómaszerű (élet)veszélyes tüneteket idézhet elő! Egy felesleges pohár víz,
néhány deciliter túlzásba vitt infúzió, gyors és drasztikus állapotromlást idézhet elő.

Szindrómánál túl sok folyadék van a szervezetben = túl nagy ödémák = veszélyes, túlzott tünetek és túlzott fájdalmak! Az elhagyatottsági konfliktus feloldásával azonnal megindul a vizelet-kiválasztás, ebből is látszik, hogy a csökkent vizeletkiválasztás, régi nevén „veseelégtelenség vagy veseleállás” csak egy átmeneti tünet, nem gyógyíthatatlan betegség! A konfliktus megoldása után, amikor a daganat még el sem bomlott, máris tudunk pisilni, több folyadék távozik = gyors életveszély elhárítás természetes módon, komplikáció mentesen!

A konfliktust AZONNAL és úgy kell megoldani, hogy legyen ott vele valaki, aki „jelenlétével megnyugtatja”, ”aki hoz neki vizes ruhát” vagy „csak vigyáz rá”, ha az érintett azt kéri. Mindenképpen meg kell kérdezni tőle, hogy mire van szüksége, mit szeretne, mit óhajt, és szerinte hogy lehetne az elhagyatottság érzését megszüntetni? Az érintett kérését tiszteletben kell tartani, teljesíteni, úgy kell eljárni, ahogy óhajtja, azt kell neki adni amit kér, hogy legyen meg a lelki nyugalma. Súlyosabb elváltozásoknál ilyenkor – minden túlzás nélkül – az egyén élete múlik rajta.

Köztudott, az ópiát-, morfiumszármazék szerek beadása ilyenkor rövid időn belül komoly élettani zavarokhoz vagy egyenesen HALÁLHOZ VEZETHET! (Utolsó figyelmeztetés: VIGYÁZAT! AZ ÓPIÁT-, MORFIUM- SZÁRMAZÉKAIK KRÍZIS IDEJÉN KÖNNYEN ÉS GYORSAN HALÁLT OKOZNAK!)


Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:vese gyűjtőcsatorna szindróma
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 26. - 22:39:49 »
Lotti esettörténete (2008.szept.14)

Minimál change, avagy a hülyeségem története

Egészen tavaly júliusig azt sem tudtam mi az a minimal change, bár ma sem tudnám. Mióta csak az eszem tudom, tökéletesen egészséges emberke voltam, még influenzát sem kaptam el soha.

Tavaly tavasszal elkezdett fájni a bal vállam egyre erősebben, mikor már alig bírtam emelni a karom, elmentem a reuma szakrendelésre, ahol előbb ultrahang kezelést kaptam, majd gyógyszereket végül injekció kúrát, de nem igazán javultam tőlük. Betudtam szocialista autós klíma ártalomnak ( elől hátul lehúzott ablakok), és nem foglalkoztam vele, mert elkezdettek dagadni a lábaim, egyre méretesebbek lettek.

Hosszú kivizsgálás sorozat végén - már Ursula méretű volt a két lábam -  Vesebiopsziát végeztek, diagnózis: minimal change. 0-150 mg/nap a megengedett napi fehérje vesztés ami a vizeletben távozhat, az enyém 8.269 mg/die volt már.. Lefordítva a vesém átengedi a fehérjéket, és nem marad a szervezetben a normális működéshez szükséges mennyiség. Hallani sem akartam a szteroid szedéséről, de megnyugtatott a kórházban a doktornő, hogy szerencsés esetben fél – egy év alatt meggyógyulok, ha jól reagálok a szerre. Ha nem eszek többet akkor nem fogok elhízni sem.  Mosolyog

Itt kezdődött el a hülyeségem története – elkezdtem szedni a Medrolt, napi 64 egységgel. Még a kórházi ágyon a kis hang állandóan noszogatott: hívd fel a homeopatás doktornőt – miért nem hívtam fel? Mert hülye voltam. Rákerültem a mai magyar egészségügy kórházi futószalagjára és sodródtam az árral. Hittem az ígéretben, mert hinni akartam, józan paraszti eszem és a kis hang ellenére. Mert hülye voltam. Az sem térített észre, hogy egy addig 110-120-as vérnyomásom 160-180 lett, szednem kellett vérnyomáscsökkentőt. Koleszterinem 17 lett, szednem kellett koleszterin csökkentőt. A szteroid szedése miatt szednem kellett gyomorvédőt. Vízhajtót kellett szednem, mellékhatása miatt káliumot kellett szednem. És mind bevettem, miért? Mert hülye voltam.

A fehérje vesztés elkezdett hónapról hónapra csökkenni, 5.300, 4.800 majd 2.900 lett, de a lábam megint egyre jobban feszült, az izmaim görcsöltek a sok víztől, ha letérdeltem már nem tudtam felállni, mert már nem volt erő a térdemben. Kezdtem elveszteni addigi formámat, egyre jobban kezdtem a fehér gumireklám figurára hasonlítani. És ekkor BANG derült égből mélyvénás trombózis. NANÁ hogy 5 egység syncumárt (talán így írják, mert már kidobtam) kellett szednem, amitől két naponta bevérzett valamelyik szemem, amire viszont rutascorbint kellett szednem. Ami a legborzasztóbb volt, megállapították hogy túl erős az immunrendszerem, ezért sandimunt kellett szednem, ezt kapják a transzplantáltak az új szerv kilökődését megakadályozandó én pedig bevettem, miért? Mert hülye voltam, de már nagyon.

Kb. két hónapja szedtem, amikor rémülten láttam, hogy elkezdtem férfiasodni. Bajszom lett és pajeszom, a legszörnyűbb, mikor a masszőrkislány közölte, hogy a hátam is elkezdett szőrösödni. A harmadik hónap végére az addig javuló leleteim ismét visszaestek. Kész voltam. Újabb gyógyszert javasoltak, és kemót na azt már nem, besokaltam.
Abbahagytam minden szert fokozatosan, erre kirúgtak az ambuláns ellátásról – ha nem szedem a gyógyszereket – NEM ASZISZTÁLJÁK VÉGIG A HALÁLOMAT!. Hihetetlen, de szó szerint ezt mondták.

Ekkor találkoztam Robertóval és a GNM-mel. Megértettem mi zajlik bennem, helyre raktam az érzelmeimet és lám meggyógyultam!!!!!!!!!!!

A vesegyűjtőcsatorna különprogram, és a fehérje vesztés oka nálam az egyedül maradástól való félelem volt. Tavaly februárban férjhez ment külföldre a lányom, tavasszal közölte a fiam, hogy májusban elköltöznek a barátnőjével, mert készen lett a lakásuk, a kutyámat el kellett ajándékozni mert egyedül nem tudtam a lakásban tartani egy írfarkas-németjuhász kölyök kutyát. egy szóval májusra térdig vízben totyogtam. Ehhez járult még a sorozatos csőtörések és eláztatások a felettem lévő lakótól,( két év alatt ötször) ami a vesémnek további lyukasodását eredményezte.
üdv
Lotti

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:vese gyűjtőcsatorna szindróma
« Válasz #3 Dátum: 2011. Március 13. - 20:04:48 »
Kedves Lotti! Köszönjük a beszámolót!

Pár NAGYON NAGYON hasznos, ÉLETMENTŐ információ.

Mit tegyek ha sínre kerültem, rám tört az egyedüllét érzés, és nem bírok rajta úrrá lenni? Mi ez, csak nem epikrízis? Mi a teendő, ha észrevettem, hogy a testem (boka, térdhajlat, ujjak, csukló, toka, felkar lágyszövete) ödémásodik?

A vizesedés jeleit pánikolás nélkül észre kell venni, mert akkor vissza kell fogni magad az ivásban, és amennyit csak lehet, pisilni. A VGY konfliktusa egy sajátos folyadékvisszatartással járó elhagyatottsági, kiszolgáltatottsági, másképpen megfogalmazva "nemsokára kiszáradok" "közeleg a vég" konfliktus.

 - Ha benne volnál a konfliktusban, mi az a téma, amivel kapcsolatban ezt érzed?
      Na arról tessék leszállni gyorsan - ha van. Ülj bele egy kád kellemesen langyos (nem meleg, nem forró) vízbe.
Higgadjál le minden tekintetben, mert ha a konfliktusod esetleg szindrómát idéz elő, az veszélyes lehet.
Mondjuk úgy, "Az epileptoid krízis nem játék." Ha nyugodt vagy, ha történik is valami, messze nem lesz olyan súlyos tünet, mint szindrómával (a két ség beeséssel) lett volna.

Egy kád 30 liter vízbe tegyél 0,03kg vagyis 3 dkg (tiszta NaCl) sót (~ tengervíz utánzat - a test érzékeli).
Ez egy százalékkal sósabb, mint a fiziológiás oldat = a bőrön keresztül a testből vizet von ki! (www.tisztaso.hu)
(Ez az oka annak, hogy a holt tengeri fürdő fájdalomcsillapító hatású az is vizet von ki a testből. És az ennél sokkal erősebb sóoldat.)

A sótartalmon felül pozitív megerősítések jól jönnek:

- "benne vagyok"
- "jól vagyok"
- "a helyemen vagyok"
- "újra benne vagyok (az eredeti közegemben)"
- "körbeölel a víz, mert szeret. Szeretem a vizet. A víz is Isten formája. A víz is én vagyok."
- "Otthon vagyok. Újra benne vagyok..."


A test biológiai programjai érzékelik a körbeölelő (kellemesen langyos, de nem meleg!) vizet, és már attól is beindul a vizeletkiválasztás!

Volt, aki ilyenkor húsz perc után jóízűen belepisált a fürdővízbe örömében... hogy végre tud pisilni...

Illatanyag és olaj nem kell bele.

Lényeg, hogy otthon érezd magad a bőrödben. Ha krízisben esetleg rád jön az érzés (minden különösebb indok nélkül) akkor is jót tesz egy langyos ülőfürdő, az érzelmi kiegyensúlyozódáshoz.

Aki a fentieket megcsinálta, kérjük írja ide a tapasztalatait!

Mi zajlott le benned, amikor a szindróma, vagy elhagyatottságérzés tüneteit így enyhítetted? Mit tapasztaltál, lelkileg, tünetileg?

(Arról ne feledkezzünk meg, hogy valakinek lehet egy ölelés is "létfontosságú". Mindenkinek azt kell megadni, amire szüksége van, amiben hiányt szenved, ami miatt elhagyatottnak érzi magát. A fent leírtak, csak kis biológiai rásegítés.)

Edelweiss

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:053 vese gyűjtőcsatorna szindróma
« Válasz #4 Dátum: 2013. Október 30. - 14:16:39 »
Szia Roberto!

Köszönöm szépen.
Én megcsináltam és tényleg hasznos.
Kicsit csípi a bőröm a sok só de az amúgy is érzékeny.
Sokkal jobb lett tőle a hangulatom és a közérzetem is.
Így halottak és mindenszentek közeledtével ez igen fontos számomra.

Mindenkinek a legjobbakat!
 
Üdv

Edelweiss