Szerző Téma: 016 agydaganat  (Olvasták 17910 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
016 agydaganat
« Dátum: 2011. Június 10. - 11:14:22 »
Szerv Atlasz lapkód:   1.2.4.   1.2.1.   1.2.0.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
A Szerv Atlasz zöld hátteres része szabadon másolható, és akár
egyben letölthető: http://hd.szervatlasz.hu (1440 x 1080, .zip, 61 MB)
Projektorra optimalizált méret: http://svga.szervatlasz.hu (1024 x 768, .zip, 36 MB)

A fórum hozzászólások tartalma azonban jogvédett tartalom.
Felhasználhatósággal kapcsolatban lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)

Kapcsolódó Biologika TV oktatóvideo:
Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:agydaganat
« Válasz #1 Dátum: 2011. Június 10. - 11:14:30 »
Konfliktustípus: attól függ, melyik agyi rész érintett az elváltozásban

Érzelmi tartalom: attól függ, melyik agyi reléközpont érintett az elváltozásban

Az értelmes biológiai különprogramok lelki, agyi, szervi szinten egyidejűleg, szinkronban zajlanak. Az agydaganatnak diagnosztizált elváltozás az agyi szinthez kapcsolódó kísérőtünet: az érintett agyi vezérlőközpont a MU szakaszban beödémásodik és glia sejtek raktározódnak be, hogy a KA szakaszban megszakadt idegi kapcsolatokat (a körkörös, céltábaszerű léziót) helyreállítsák. Az agyi duzzanat, ödéma nyomja a környező agyszöveteket, így a tünetekhez gyakran kapcsolódik fejfájás, szédülés, jellemzően az epileptokrízisben.

Az, hogy más szervek rákos elváltozásai az agyban áttétet képeznének, az akadémikus orvostudomány bizonyít(hat)atlan feltételezése. Ami korábban figyelmen kívül maradt, hogy MINDEN elváltozásnál van kisebb-nagyobb agyi duzzanat. Ahány helyen elváltozást (vagy sebhelyet!) találnak az agyban, az mind egy-egy értelmes biológiai különprogramra utal, mindnek megvan/megvolt a vonatkozó sajátos érzelmi tartalommal megélt lelki konfliktusa és szervi elváltozása. Az agy vezérli minden szervünket és szervrészünket (még magát az agyban található kötőszöveteket, és vérereket is), ezért nincs olyan konfliktus, mely csak az agyi idegszöveten indítana be sejtszaporulatot, vagy sejtelhalást.

Mindezek mellett az is igaz, hogy MINDEN (biológiai) érzelmi konfliktusnak van agyi tünete: az agyi lézió nem más, mint az agyi idegi összeköttetések szétpattanása, ún. szinapszis-leválás. Ennek oka egyfajta (mérhető!) "magasfrekvenciás" túláram. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a biológiai konfliktusnál a "kimennek a biztosítékok" az agyban. (Ezért érdemes kerülni az intenzív érzelmi kilengéseket.)

(Az agyi vérér-elváltozásokat például az ún. értelemmel kapcsolatos, intellektuális hátráltatottsági önbecsülés letörés indítja be. Mivel az idegszövet vezérlő funkciót lát el, és nem produkál szövetmennyiség-gyarapodást, az esetleges elbontáshoz sem kell különösebb keringés-rásegítés így nyirokér viszonylag kevés van az agyban.)

Konkretizáljuk, agyDAGANAT nem létezik, az agyszövet különböző jellegű (és stádiumú) helyreállítási duzzanatait nevezték régebben agydaganatnak.

Azért nem létezhet agydaganat, mert az agy nem hatáskifejtési terület, nem váladéktermelő mirigy, nem fizikai funkciót ellátó szövet pl. izomszövet, (bár a szerkezetét kötőszövetek gliasejtek alkotják) az idegszövet nem mezodermális kötőszövet, hanem ektodermális idegsejtek halmaza. Elektronikus vezérlő funkciót lát el (high-tech bioszámítógép).
Egy konfliktus esetén biológiailag NINCS értelme agydaganat létrehozásának, éppen ellenkezőleg a konfliktusok roncsolják az idegszövetet - minél több lézió és sebhely - annál tökéletlenebb működés, úgy lélek-közvetítési, mint szerv-vezérlési szinten.

A régi orvostudományban azért felfedezték azt is, hogy az agyi gócok összefüggésben vannak szervi elváltozásokkal, de mivel nem készítenek minden gyulladás mellé agyi CT felvételt, azt nem vették észre, hogy ez milyen általános.

Tulajdonképpen MINDEN fejfájást kisebb-nagyobb agyi duzzanatok (régi nevén agydaganatok), agyi ödémás gócok okoznak. Míg a tájékozott ember nevetőgörcsöt kap tőle, a tájékozatlan ember összetojja magát amikor olyanokat lehet olvasni róla, hogy "Az agydaganat mindenki számára rendkívül félelmetes betegség. Ki ne gondolna rá, amikor megfájdul a feje." Nincs is ennél természetesebb.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:agydaganat
« Válasz #2 Dátum: 2011. Június 10. - 11:14:37 »
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonímák: glioma, oligodendroglioma, astrocytoma

Mégis, miféle agyi jelenségekről beszélhetünk? Ez nagyban függ a góc állapotától, életkortól, tápláltságtól, károsanyag-befolyástól (pl. alkohol) valamint visszaesések és (korábbi) agyi sebhelyek számától, stb.

 • 1. Glioma: az agy gliasejtjek felhalmozódása helyreállítás alatt lévő gócokban. Szinte minden agyszövet-helyreállításnál jelen vannak, összegyülemlenek ahol kell, majd szétoszlanak. A gliomák alfajait azok alapján a sejtek (idegsejt-csoportok = reléközpontok) alapján nevezték el, amelyeket érint.
 • 2. Astrocytoma: az agy neuronjait védő, csillag alakú sejtek felhalmozódása. Amit progressziónak hívnak, az nem más, mint az ödémásodás intenzitásának alakulása. Ezt persze tetszőleges számú "fokozatokba" lehet sorolni. (Túlzott folyadékbevitel, és infúzió-mennyiség függő az ödémásodás természetesen.)
 • 3. Oligodendroglioma: Sejtje myelint termel, egy zsíros anyagot, amely védőburkot képez az idegsejtek körül. Ez a diagnózis elég ritka, és jellemzően 40-50 éves kornál idősebb embereknél szokták diagnosztizálni.
  Az agydaganat "daganat-kezelés-érzékenységét" az okozza, hogy a kemó erős szimpatikotóniás szer, és ödémalehúzó hatású. Bár ezt megteszi a sós-vizes fürdő, és humánus (károsodásmentes) ödéma-lehúzó szerek is.
 • 4. Ependymoma: ennél a diagnózisnál az idegszövet elváltozása (Hameri góc, vagy idegszövet-lézió helyreállítása) közel van az ependymális (agykamrabélés) sejtekhez (közelebb van a kamrákhoz), jobban betüremkednek a duzzanatok a kamrába. Tényleg úgy néznek ki, mintha "a kamrába türemkedne be a daganat". Azért gyerekeknél gyakoribb ez a diagnózis, mert nekik még nincsen az agykamrabélés-réteg elkeményedve, szilárdabbá válva (rugalmasabb, és engedékenyebb a szövet).

  Az agykamra rendszer egy folyadékkal kitöltött üregrendszer az agyban (és végig a gerincvelőben). Az agykamra folyadékot liquor-nek, "likőrnek" hívják. A likvid anyag (folyadék) valóban kőröz, mert kering, áramlik, sőt naponta hatszor kicserélődik. A kamra rendszer egyfajta hidraulikus térfogatszabályozáshoz kell, mert az Anyatermészet tudja, hogy az ember élete során elszenved konfliktusokat, és "jönnek-mennek" fejünkben az agyi duzzanatok. És azoknak teremt helyet, hogy tudjanak hova tágulni az idegszövetek, ugyanakkor biztosítja vele a hidraulikus rázkódás- és nyomódás-védelmet is.
 • 5. Meningeoma mint pia mater daganat, vagyis a lágy agyhártya valóban lehetséges elváltozása azonban nem idegszövet. Ezt korábban az agydaganatokhoz sorolták, de nem ide való. Ez az agyat kívülről borító hártya, mely sérülés-védelmi célból kap itt helyet. Ugyanis ha valakinek betörik a feje, az idegszövet felé a legutolsó védelmi vonal a pia mater szövet. Ennek szövettáplálását a kisagy vezérli, és fej ellen irányzott támadás-félelmi konfliktusnál (pl. "jajj csak nehogy agyhártyagyulladásom legyen") vastagodhat meg (adenoid carcinoma). Gyulladása (daganatelbontás) extrém intenzív konfliktus után (ritkább), vagy túlödémásodás (gyakoribb!) esetén jelent komoly veszélyt, mert a hirtelen ödémásodás agy-idegszövet-deformációt és ödémásodást okozhat, ami akár gyorsan életveszélyes is lehet. Amivel ezt össze szokták keverni, az
 • 6. az ún. dura mater vagyis kemény agyhártya hosszú ideig tartó, lassú megvastagodása. Ez viszont már mezodermális, velőállomány vezérelte speciális kötőszövet, ami önértékelés letörési konfliktusra reagál. " Ez lehet intellektuális önbecsülés letörés, értelemmel, önmagunk, lényünk, értelmünk védelmével, helytállásával kapcsolatos önbecsülés letörés, pl. intellektuális megalázás. Ugyanezen tartalmú de súlyosabb konfliktusok azonban már a koponyacsonton nyilvánulnak meg. A rendszeresen visszaeső konfliktusok elváltozása miatt tartósan megvastagszik a dura mater (vagy a koponyacsont) ami nem okoz hirtelen nagy duzzanatokat. Ez az oka, hogy legtöbbször véletlenül bukkannak ezekre a megvastagodásokra.

  Sebészi rezekcióval (kivágással, eltávolítással) eltüntethető - ami erősen megfontolandó mert ritkán okoz problémát vagy komplikációt (mert lassan alakul ki - és az agyszövet illeszkedik hozzá) és ez nem "kis műtét". Amiért mégis előszeretettel ajánlják, mert az összefüggések ismeretének hiányában, úgy vélik, hogy az esetleges visszatérő migrénes fejfájás ezért van. Ez azonban még korántsem biztos. Fejfájást, migrént bármelyik agyi Hameri góc ödémás duzzanata (idegszövet-duzzanat) előidézhet. Még egy gombostűfejnyi ödéma is, ha hirtelen ödémásodik a lézió által érintett a kicsi térfogat (pl. elhagyatottsági konfliktus miatti túlödémásodás miatt).

  Mivel a dura mater megvastagodás nem okoz hirtelen tüneteket, és zavarokat (nem nyomja be hirtelen az agyat) az elváltozás alakulását hosszabb időn keresztül figyelik meg esetleges műtét előtt.
 • 7. Az akusztikus neuroma, vagy vesztibuláris schwannoma

  A vesztibuláris schwannoma, vagy más néven akusztikus neur(in)oma ún. ideghüvely-daganat. Amiért a hallókéregbe becsapódó léziós gócok tüneteivel (fülzúgás, vagy fülcsengés, egyoldali hallásromlás, vagy egyensúlyproblémák), vagy hallókéreg helyrállítási duzzanataival, (annak tüneteivel) összekeverhető, hogy ez a képződmény nyomást gyakorolhat a hallókéregre. Akkor a legveszélyesebb, ha a hallóideg koponya járatában alakul ki, mert ott nincs helye tágulatra, ezért gyorsan hallóideg-torzuláshoz, deformációhoz vagy idegpálya-roncsolódáshoz (megsüketüléshez) vezethet. (Ennek konfliktusa: "Nem tudok mit tenni, muszáj hallgatnom, de nem akarom érezni".) Hogy pontosan miről van szó, agykéreg jelenségről vagy ideghüvely daganatról, a koponya CT vagy MR azonban egyértelmű választ ad (hol van az elváltozás és milyen jellegű).
 • 8. Medulloblastoma 

  Senkit ne tévesszen meg a furcsa elnevezés, mert 1. medulla - velőállományt jelent, 2. blasztoma - felfújódást (=ödéma miatti duzzanatot). A medulloblasztomát mégis kisagyi duzzanatoknál szokás diagnosztizálni .
  Pedig neve alapján a velőállományi duzzanatokat is lehetne így nevezni. (Még találóbb volna.)
  A kisagyban és velőállományban az a közös, hogy (előszöris mindkettő ektodermális idegsejtekből áll, valamint) mindkettő mezodermális szöveteket vezérel. (A kisagy az ősi kötőszöveteket - a hártyákat, a velőállomány a "sok-funkcióra-képesítő" sokféle funkcióra specializálódott újabb kötőszöveteket.)

  Amiért 10 éves kor alatti fiúgyermekeknél ez a leggyakoribb, mert ők (nem kifejlett hímpéldányok lévén) az ijedségeiket nem férfias birtokféltésnek, élik meg, hanem sérülés veszély-félelmi konfliktusnak. Ezek a konfliktusok jellemzően rövid ideig tartanak, mégis lehetnek intenzívek vagy hosszabb ideig eltartóak, - ebből fakadóan a helyreállítási ödémáik is kialakulhatnak hirtelen - ami okozhat kellemetlen és látványos agyi-duzzanat-tüneteket. Az ilyen különprogramokhoz tartozó szervi elváltozás sem számottevő általában (nem alakul ki nagy konfliktustömeg), ezért ezeket észre sem veszik, csak a hirtelen agyi ödémásodás miatti, ún. járulékos tüneteket.
  Amikor azt írták, hogy a medullomblastoma tumor gyorsan nő, erre a hirtelen ödémásodásra gondoltak, amikor pedig azt írták, hogy áttétet képez, akkor vagy a hozzátartozó szervi elváltozást is felfedezték, vagy valahol egy másik agyi Hameri gócot találtak.

Ez ilyen egyszerű.

Laszlo41

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:agydaganat
« Válasz #3 Dátum: 2011. Július 22. - 00:37:34 »
Eredeti cím: glioblastoma multiforme agydaganat

Tisztelt Barnai Roberto!

Édesanyámnak rosszindulatu agydaganatot fedeztek fel idén márciusban és áprilisban műtötték.Utána elég jól volt.Sugárkezelést  és kemot nem kapott mert gyenge volt,vártunk vele.De sajnos 3 hete annyira leromlott az állapota,hogy nem tudja mit csinál,kórházban van több mint 2 hete. 4 napja hányt,azóta nem nyitja ki a szemét,szondán táplálják,infuziot is kap,katéter is bekötve.Az orvos szerint egyre rosszabb lesz.Hiába beszélek hozzá nem tud válaszolni,de talán hallja amit mondok.Sajnos ez a fajta agydaganat a leggyorsabban nő.
Kérdésem:
Mit tudok tenni?Konfliktust,hogyan lehet feloldani ha nincs magánál?
                    Üdv:Laci

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:agydaganat
« Válasz #4 Dátum: 2011. Július 24. - 17:30:17 »
László, először is jobbulást kívánok az édesanyjának.

Az új medicina egy élettani működést leíró rendszer: három szinten (lelki, agyi, szervi) szinten írja le az élőlények működését, a megbetegedések kialakulását és lefutását. Olyan, mint egy térkép: nem ad választ, hogy mit tegyen az érintett, de a segítségével lehet tájékozódni. A döntés, hogy mi a teendő, milyen segítséget vesz igénybe: minden esetben az érintett egyén önálló döntése.

Az agydaganat egy MU szakasz tünet, ami azt jelenti, hogy a lelki konfliktus már megoldódott (bővebben: alapismereti rész, második természettörvény, a megbetegedések két szakaszáról). Mivel az agyi folyamatok a három szint közül az egyiket foglalják magukba (minden szervnek, szövetnek van egy vezérlőközpontja), így a lelki konfliktus szinte bármi lehetett (és már megoldódott).

Bármely különprogram MU szakaszában felhívnám a figyelmét az elhagyatottság, kilátástalanság konfliktus jelentőségére, ITT.

A MU szakaszban a gyógyulás az érintett döntésének megfelelően orvosi felügyelet mellett lehetséges. Az igénybe vehető kezelésekról, terápiákról való tájékoztatás a megfelelő képesítéssel és engedéllyel rendelkező szakember (pl. orvos) illetékességi köre, ebben viszont a Biologika Szabadegyetem független munkatársai, trénerei és/vagy a fórumozók nem fognak tudni segíteni Önnek. Üdv, Vadvirág

Laszlo41

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:agydaganat
« Válasz #5 Dátum: 2011. Július 25. - 13:36:55 »
Tisztelt Roberto és Vadvirág!

Köszönöm a választ. Sajnos Édasanyám azóta eltávozott, így rajta már nem tudok segíteni.
Édesapámnak a jobb veséjén egy 11 mm-es cisztát fedeztek fel, mit tegyek?
Írjak a megfelelő fórumba?

                    Üdv:Laci

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:agydaganat
« Válasz #6 Dátum: 2011. November 01. - 01:33:06 »
Szia László! Ó, szívből sajnálom. Együttérzésem. Már meg se merem kérdezni, hogy a kórházban miket kapott. Válaszolva kérdésedre, ha aktuális még, írhatsz. 11 mm még nem nagy, az nem fog komplikációt okozni. (Vesekéreg, veseparenchyma topic). Vajon mi szakadhatott apukád nyakába (a ciszta megjelenését megelőzően...).

S ha már az agydaganat témában vagyunk, tudjad, ez a glióma is együttjár agyi duzzanattal, aminek középpontja a vese esetében a velőállományban van, a hátsó kamraszarvak és az agyféltekék közötti kéregállomány közötti régióban. Bal vesekéregnek a jobb agyféltekében, a jobb vesekéregben a bal agyféltekében van a reléközpontja. Ha agydaganatot diagnosztizálnak, ne essetek pánikba.

Az agydaganatnak elnevezett ödémás agyi duzzanatok mindig együtt járnak elváltozás különprogramokkal, csak ritkán diagnosztizálják. Attól van a fejfájás, migrén, stb. Aki ezt tudja, nem esik kétségbe, és nem fél tőle.

evimami

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:016 agydaganat
« Válasz #7 Dátum: 2012. Október 19. - 08:23:08 »
Robertó!
Sziasztok!!
 Én még nagyon uj vagyok itt. A férjemet 21 hónapja operálták  Pécsett glioblastoma multiforme agydaganattal.
Azóta kiújult de most már zsugorodik egy éve azt mondta az orvos hogy 3 - hete van vissza és már eltelt egy év ,és Él és virul, és zsugorodik a daganata az orvos örömére. Meg a minkére. MEDLORT, VÍZHAJTÓT ÉS KALDIUMOT szed. Orvosilag és semmi mást .Találtam egy módszert amitől van ez a javulás. Ha kell át küldöm priviben, mert te szakértő vagy ebben a dologban. Bocsánat a tegezésért de énekem így jobb.

Halhattam a videót az agydaganatról és az elég érdekes,. többet akarok megtudni erről ha lehet.

Szeretném tudni .hogy ebben a betegségben mik az élet kilátások? És a statisztikának kell hinni vagy sem,.

köszönöm szépen Éva

Sztyepanovna

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:016 agydaganat
« Válasz #8 Dátum: 2013. Január 02. - 14:13:02 »
Kedves Evimami!

Anyukámnál szintén glioblastoma multiforme agydaganatot diagnosztizáltak 2012 szeptemberében, szintén Pécsen. Azóta megműtötték és túl van a sugárkezelésen és kemoterápiás kezelésen. Most jól van, további eredményről egyelőre nem tudunk.

Szeretném Önnel felvenni a kapcsolatot valami módon, kíváncsi vagyok az Önök tapasztalataira és minden jótanácsra vevő vagyok!

Köszönettel:
Anita

evimami

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:016 agydaganat
« Válasz #9 Dátum: 2013. Január 03. - 19:12:08 »
Üdv Kedves Anita!!

Igen a férjemnek most lesz 24 hónapja hogy operálták és egy éve már sem kemó sem sugár nincs  Dr. Büki András prof operálta.

nagyon hálás vagyok neki érte.

 t udok anyagot küldeni a sikeres gyógyulás titkáról.

Üdvözlettel Éva

evimami

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:016 agydaganat
« Válasz #10 Dátum: 2013. Február 20. - 19:45:33 »
Voltunk a férjemmel az idegsebésznél, ahol megint. Azt mondta, hogy a sugár kezelés tönkre tette a beavatkozás helyén a területet és lyukat csinált, ezáltal az értelmi,és a szellemi szint csökkent,. sajnos. De jó hírrel szolgált  Hír, hogy a daganatnak az élő sejtjei el sorvadtak amik éltek, és amitől nőtt a daganat azok elhaltak. Ennek következtében a daganat és az ödéma is nagyon minimális már Ezért él még!!!! Azt mondta.
 
És ez egy csolálatos eredmény!!

zsazsa

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:016 agydaganat
« Válasz #11 Dátum: 2013. Szeptember 20. - 09:53:29 »
Kedves Evimami!

Nagyon szeretném tudni, mi az ami nektek segített ennek a "gyilkos" betegségnek a legyőzésében. Mi  kipróbáltunk szinte mindent,de semmi sem használt.

Zsazsa

Peppe

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:016 agydaganat
« Válasz #12 Dátum: 2014. Május 15. - 11:19:05 »
Szia EVIMAMI

Én hasonló elváltozással küzdök. Nagyon érdekelne a terápiád, amit említettél.

olalah

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:016 agydaganat
« Válasz #13 Dátum: 2014. Június 17. - 22:16:11 »
Üdv Kedves Anita!!

Igen a férjemnek most lesz 24 hónapja hogy operálták és egy éve már sem kemó sem sugár nincs  Dr. Büki András prof operálta.

nagyon hálás vagyok neki érte.

 t udok anyagot küldeni a sikeres gyógyulás titkáról.

Üdvözlettel Éva
Üdv Kedves Anita!!

Igen a férjemnek most lesz 24 hónapja hogy operálták és egy éve már sem kemó sem sugár nincs  Dr. Büki András prof operálta.

nagyon hálás vagyok neki érte.

 t udok anyagot küldeni a sikeres gyógyulás titkáról.

Üdvözlettel Éva

olalah

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:016 agydaganat
« Válasz #14 Dátum: 2014. Június 17. - 22:23:56 »
Kedves EVIMAMI!

Egy ismerősöm számára érdeklődöm az általad említett működő terápia mibenléte iránt, ami a párodnál bevált! Milyen fórumon tudunk a konkrétumról értekezni?

Köszöni: Sándor

Beya

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:016 agydaganat
« Válasz #15 Dátum: 2016. Február 24. - 11:19:34 »
Sziasztok!

Valakinek sikerült evimamitól kideríteni a hatásos kezelést? Ha igen, legyen kedves megosztani velem, mert sajnos SOS szükségem van nekem is az információra!

Köszönöm!