Szerző Téma: 094 veserák, wilms-tumor MA  (Olvasták 3598 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

  • Globális moderátor
  • ***
  • Hozzászólások: 1998
094 veserák, wilms-tumor MA
« Dátum: 2010. November 26. - 18:58:13 »
ED1
Konfliktustípus: önbecsülés letörési, önértékelés csökkenési konfliktus, folyó dologgal kapcsolatban, beeresztési, kieresztési, áteresztési képtelenség.

Érzelmi tartalom: Folyadékkal vagy bármilyen folyó, folyósítandó, folyékony, ömlő, elárasztó vagy éppen elapadó (nem folyó) anyaggal, dologgal, kapcsolatos konfliktus, folyáskonfliktus. Vízzel, injekciókkal, oltásokkal, infúzióval, olajjal, vizelettel, (likvid!) pénzzel kapcsolatos félelem. A konfliktus tárgya bármi „folyó dolog” lehet (a vér kivételével). Majdnem megfulladtam, nem vigyáztam elég jól. A csőtörés, az árvíz elmosta a maradék pénzünk. Lavina-konfliktus. El vagyok havazva. Megszakadok. Én ezt nem bírom átereszteni. Nem folyik be elég pénz, nincsen pénz a folyószámlámon, nem tudok fizetni (pénzt folyatni).

Szerv Atlasz lapkód:   4.1.17.   4.1.B.   4.1.C.   4.1.A.
Szerv Atlasz lapkód:   4.1.16.   4.1.B.   4.1.C.   4.1.A.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)K.A. szakaszban: szövetcsökkenés, vesekéreg sorvadás, ezzel egyidejűleg magas vérnyomás (tartósan, éjjel-nappal 140/80 felett). Betegség-nevek: vese nekrózis, vesekéreg elvékonyodás, hipertónia. Ennél a különprogramnál a vérnyomás jobban megemelkedik, mint más különprogramok szimpatikotóniás aktív szakaszában.

M.U. szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, baktériumok közreműködésével. A megoldás utáni szakasz elején indul be a cisztaképződés. A megkeményedett cisztát már nephroblastomának hívják, ami vizeletet választ ki. Betegség-nevek: vese gyulladás, veseciszta, majd a vesecisztából alakul ki (a régebben fölöttébb rosszindulatúnak vélt, beszűrődő, infiltrációs) Wilms-tumor, vese daganat, veserák. Aztán ebből a veseráknak nevezett képződményből alakul ki indurációval (a jóindulatú?) nephroblastoma. VTKA: policisztás vese.

Az elváltozás biológiai értelme: a veseszövet előbontása hipertóniával kompenzálva, majd újjáépítése, nagyobbra, teljesítőképesebbre.


Lásd még a mi az önértékelés letörés c. témát.
ellenőrizte: m564d

Admin

  • Globális moderátor
  • ***
  • Hozzászólások: 1998
Re:veserák, wilms-tumor
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 18:58:19 »
ED2
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák:


Veserák, wilms-tumor: vese (parenchyma) "daganata"
Konfliktustipus: önértékelés letörési, önérték csökkenési konfliktus folyadékkal, folyó, ömlő anyag áradásával, elapadásával kapcsolatban (likviditás!)
Érzelmi tartalom:Konfliktustípus: önérték letörési, önérték csökkenési konfliktus folyadékkal kapcsolatban.
Érzelmi tartalom: folyadékkal, vagy bármilyen folyó, folyékony, ömlő anyaggal kapcsolatos konfliktus. Vízzel, injekciókkal (oltásokkal, infúzióval), olajjal, vizelettel, (likvid!) pénzzel kapcsolatos félelem (folyadék bármi lehet - a vér kivételével) "Majdnem megfulladtam, nem voltam elég jó, hogy vigyázzak." A csőtörés. A lavina. "El vagyok havazva. Árvíz volt nálunk."

Admin

  • Globális moderátor
  • ***
  • Hozzászólások: 1998
Re:veserák, wilms-tumor
« Válasz #2 Dátum: 2011. Április 22. - 23:01:52 »
ED3
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)