Szerző Téma: 106 bőr felhám fekélyesedés MA  (Olvasták 6496 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
106 bőr felhám fekélyesedés MA
« Dátum: 2011. November 05. - 22:40:19 »
ED1
Konfliktustípus: érintkezési, elválasztási, elhatárolódási konfliktus.

Érzelmi tartalom: szociális érintkezés megszakadása, megszűnése anyával, családdal, közösséggel, barátokkal való kapcsolat, érintkezés elvesztése, hiányérzete. Nem tudom ölelni, érinteni a kezét, hiányzik a csókja. Lehet nemkívánatosság is, érintkezés megszüntetési, elszakadási konfliktus: Nem hagynak békén, nem akarok hozzáérni, érintkezni vele vagy éppen utálom a bőrömön az irritáló, kellemetlen, viszkető foltjaimat, nem tudok megszabadulni tőlük.

Szerv Atlasz lapkód:   5.1.7.   5.1.B.   5.1.C.   5.1.D.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)



K.A. szakaszban: sorvadás, fekélyesedés, sebesedés. A bőr hideg, tapintása durva, hámlik, kirepedezik, érzéketlen. Rövid idejű emlékezetkiesések, feledékenység egészen az epileptokrízisig. Betegség-nevek: fekély, nem vérző, nem gyulladásos, nem gyógyuló sebek. A szőr- és hajhullás biológiai konfliktusa: simogatás-, cirógatás-, de akár megdícsérés-, elismerés-hiányérzet. Minél jobban retteg valaki a hajhullástól, annál jobban hullik a haja.

M.U. szakaszban: helyreállítás vírusok és gyulladás által. A bőr megduzzad, ödémásodik, felhólyagosodik, vörös, érzékeny (viszket, fáj, kellemetlen érzésű). A haj, szőrzet újból kinő. Nagyobb konfliktus-tömegnél (hosszabb, nagyobb fekélyesedések után), az epileptokrízis idején, az agyi góc ödémája miatt átmeneti öntudatlanság, eszméletvesztés (ún. ábszansz), ájulás, zavartság, zagyva beszéd előfordulhat (más laphámszövetekhez hasonlóan).

Az elváltozás biológiai értelme: alkalmazkodás, közelebb kerülni vagy elhatárolódni, leválni, valamint a fizikai érzéketlenséggel és a feledékenységgel csökkenteni a hiányérzetet, hogy ezáltal könnyebben túltegyük magunkat az elválaszt(ód)ási konfliktuson.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:bőr felhám fekélyesedés
« Válasz #1 Dátum: 2011. November 05. - 22:47:41 »
ED2
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák:

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:bőr felhám fekélyesedés
« Válasz #2 Dátum: 2011. November 05. - 22:47:46 »
ED3
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

B.Sz.Zoli

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:106 bőr felhám fekélyesedés MA
« Válasz #3 Dátum: 2012. Július 13. - 18:42:20 »
Sziasztok, barátom édesapja szenved 1 éve lábszárfekélytől és kért, hogy adjak tanácsot neki. Sajnos nem találok konkrét, fórumos levelezést ezzel kapcsolatban, pedig elég elterjedt problémáról van szó. Két idős ember is az ismeretségemben kűzd a gyógyításával, de sikertelenül (lámpázások, lézerezés stb.), az egyik már nagyon gáz.
Hasonlóan közelítsük meg, mint az ekcémát vagy csalánkiütést? Oldja meg a konfliktust és utána a viszkető, fájó, kellemetlen érzésnek örüljön - gyógyulási tünet, esetleg krémezze. Valamint ne aggódjon a látvány miatt, ne határolódjon el tőle...? Van valamilyen spec. tanácsotok a lábszárfekélyre? elég komoly kihívásnak tűnik. Köszi a visszajelzést.

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:106 bőr felhám fekélyesedés MA
« Válasz #4 Dátum: 2012. Július 27. - 01:01:27 »
Szia Zoli! Súlyos lábszárfekélynél alapvetően három probléma jön szóba.

1. Hosszú ideje fennálló "nem kellett volna valamibe belemennem" elhatárolódási konfliktus, aminek nincs köze a látványhoz, tünetekhez.
2. Hosszú ideje visszaeső "útálom és félek ettől a rohadt lábszárfekélytől, mert azt mondták nem tudják mitől van" konfliktus. (lokális elhatárolódási konfliktus)
3. Mindkettő.

Igen. Oldja meg a konfliktust, tegye túl magát rajta, és szeretettel viselje el a helyreállítási tüneteket, és ha szükséges vegyen igénybe szelíd tünetenyhítő módszereket - míg a regeneráció lezajlik. Legrosszabb esetben annyi ideig tart a regeneráció, ameddig a konfliktus-aktív szakasz tartott. De elárulom, a laphámszöveteknél azonban előfordul gyorsabb regeneráció is.

Az új medicina nem ír elő semmit, pusztán az ésszerűség elve követendő.

A legjobb az volna, ha vissza tudna zökkenni a normál kerékvágásba, és semmiféle ellenérzést ne váltson ki az esetleg megjelenő kellemetlen tünet (a viszketés, szúrkáló, húzódó, égő, fájó érzés az érintett területen). Ne féljen, ne aggódjon miatta, ne útálja a sebét. Be kell látni, ebbe belefutott, és nem segít az, ha kiakad rajta (visszaesést elkerülendő). Máskülönben sose lesz vége.

A MU szakaszban krémezéssel csínján, a sebnek levedzeni kell (amit rendszeresen tisztogatni kell),
és a sebet nem szabad zsírosan tartani, vagy sokáig áztatni. Levegőznie kell ha egy mód van rá.

Ha a felhám erős túlérzékenységet produkál, vékony kendőbe tett zselatinos vagy folyékony jégakkuval lehet hűteni* a területet, ami jelentősen enyhíti a túlérzékenységet, anélkül, hogy a folyamatokba belezavarna. (*Hűteni, és nem fagyasztani. Nem kell a jégakkunak nagyon hidegnek lennie.)
Időnként lehet rá tenni enyhe (tiszta) sós vizet, az is tünetenyhítő hatású.

(Ezért gyógyulnak sokan a holt tengernél, a vízben nem viszket a bőr, és lejönnek a sínekről, meg tudnak feledkezni a fekélyekről, psoriázisról, stb.)

mia baj

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:106 bőr felhám fekélyesedés MA
« Válasz #5 Dátum: 2013. Március 10. - 23:43:04 »
Kedves Roberto! Kedves Mindnyájan!
A segítségeteket szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy megítélésetek szerint pontosan milyen érzelmi tartalomra / konfliktusra érdemes gondolni a következő (általam a Biologika alapján MU-nak vélt) tünetek esetén: viszketés a bőrön a test teljesen változó részein, különösen pl. lábfejen, kézfejen, alkaron, hason, combokon úgy, hogy a bőrön semmilyen elváltozás nem észlelhető, illetve a viszketős szakaszt megelőzően (KA-ban) sem volt semmilyen észlelhető tünet a bőrön. Nem tudom továbbá, hogy külön konfliktus lehet-e vagy a másiknak a része, hogy szinte ezzel teljesen egy időben (kb. 1,5 hónapja) nagyon érzékeny a fejbőr is, viszket szintén, de az egy más fajta viszketés, igaziból inkább érzékeny és ott vöröses elváltozás is látható (bőrgyógyász nem tudta megmondani, hogy mi lehet, samponváltást, ilyesmiket javasolt és egy gombaellenes krémet, de látszólag azt is csak "találomra"). Köszönettel várom válaszaitokat!

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:106 bőr felhám fekélyesedés MA
« Válasz #6 Dátum: 2013. Március 15. - 17:11:31 »
Kedves Mia Baj !

A leírt tünetek oka lehet  akár mérgezés is.
Ha valóban érzelmi oka van, akkor (az információból) úgy tűnik, hogy egy bizonyos szituációtól határolódik el az érintett egyén.
Ennek a fórumnak a keretei nem alkalmasak arra, hogy ezt pontosan, ennyi info.-ból megállapíthassuk. Javaslom, hogy
a lelki ok (okok) pontos beazonosításához keressen fel egy tapasztalt konzulenst.

Üdvözlettel: Hussein Éva

mia baj

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:106 bőr felhám fekélyesedés MA
« Válasz #7 Dátum: 2013. Március 20. - 21:35:51 »
Kedves Éva!
Köszönöm a választ! Azóta annyi változott, hogy a viszketés erősebb és az éppen aktuálisan viszkető testrészen megjelenik egy-egy apró, néha egészen pici, néha szúnyogcsípésszerű pötty. Aztán amikor a viszketés elmúlik (néha pár perc, néha sokkal több), akkor ezek is eltűnnek érdekes módon. Talán jól használható info még, hogy azóta voltam gyantáztatni és a gyantázástól valami elképesztő rémséget produkált a bőröm, millió szúnyogcsípésszerű  (vagy inkább talán csalánczípés-szerű!) duzzanat lett rajta, majd felforrósodott, bevörösödött, felduzzadt, aztán nagyjából egy jó óra múltán nyomtalanul eltűnt az egész. Riasztó látvány volt, a kozmetikus nagyon megijedt. Eddig soha nem volt semmi baj a gyantázással.
Érdekes, amit mond a mérgezésről, én is pörgettem a fejemben ilyesmit, de nem tudom semmihez kötni.
Ha az elhatárolódási konfliktusnál maradunk, akkor jól gondolom, hogy MU? Mert az elhatárolódási konfliktusomról tudok, de az javában nem oldódott még meg, úgy érzem.
Esetleg az újabb tünetek alapján Ön szerint merrefelé volna érdemes keresgélnem? Köszönöm!