Szerző Téma: 124 méhszájseb MA o  (Olvasták 3481 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

  • Globális moderátor
  • ***
  • Hozzászólások: 1998
124 méhszájseb MA o
« Dátum: 2011. November 23. - 13:45:53 »
ED1
Konfliktustípus: elválasztási, elhatárolódási konfliktus.
Jobbkezes nőnél ez lehet elsődleges nemi/birtok konfliktus (összetartozás megszakadás vagy nemkívánatosság, közösülés frusztráció vagy félelem). Balkezes nőnél ez csak másodlagos, harmadlagos nemi/birtok konfliktus lehet, azonos érzelmi tartalommal.

Érzelmi tartalom: Nemi frusztráció vagy -visszautasítás konfliktus: Élettárs-, élettér-, fészek-, veszteségi konfliktus. Házasodás (egybekelés, közös utód), másik nemmel való érintkezés hiánya vagy nemkívánatossága. Kirakott, elhagyott a férjem, vőlegényem, nem kellettem neki. Nem tudunk, nem szabad, vagy nem akarok vele összeházasodni, közösülni, hozzátartozni, övé lenni. Megcsaltak, megerőszakoltak, nemi erőszaknak, zaklatásnak vagyok kitéve. Nagyon szeretem a barátom, de nem merek vele összebújni, lefeküdni, mert félek a méhnyakráktól, nehogy elkapjam tőle, nehogy megfertőzzön a HPV vírussal.

Szerv Atlasz lapkód:   5.2.6.   5.2.A.   5.2.B.   5.1.B.   5.1.F.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


Amit hagyományosan méhszájsebnek diagnosztizálnak nem más, mint a méhnyak-, méhszáj laphám fekélyesedése. Ezt a folyamatot legfeljebb szűrővizsgálaton vagy "véletlenül" szokták észrevenni, mivel nem produkál érezhető tüneteket. A laphám-sorvadást azonban minden esetben sejtszaporulat követi (érzékelhető, laphám túlérzékenységgel járó parányi laphám gyulladás), ami a konfliktus megoldása utáni helyreállítás. Amiért a folyamatot régebben abnormalitásnak vélték, mert figyelmen kívül hagyták a biológiai összefüggéseket, azt hogy ez egy konkrét érzelmi konfliktus, érzelmi megrázkódtatás vagy intenzív frusztráció-félelem hatására alakul ki. Nőies összetartozás-frusztrációs, vagy közösülés-félelmi konfliktus nélkül nincs fekélyesedés. A méhszáj laphám a kültakaróból alakult ki, kívülről türemkedett be, ezért az érzékenység lefutása a külső bőr szenzorika szerint működik.
"Minél többet ijesztgetjük a fiatal lányokat a közösülés fertőződés-veszélyeivel, minél jobban viszolyognak a nemi együttléttől, közösüléstől, annál gyakoribb lesz a méhszáj laphám elváltozás. Ez törvényszerűség."

K.A. szakaszban: a méhnyak, méhszáj fekélyesedése, az agyi relé léziója miatt hormonszint változás, a havi vérzés, peteérés elmaradása, meddőség, frigiditás. Betegség-nevek: amenorrhoea, méhszájseb. Ritkán veszik észre, mert érzéketlenséggel jár, nem úgy a koszorúér-véna különprogramja, ami (mivel észrevehető) a figyelmeztető jelzés.

M.U. szakaszban: helyreállítás, váladékozás, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, HPV vírusok közreműködésével. Túlérzékenység: viszketés és fájdalmak. Az epileptokrízisben enyhe vérzések. Betegség-nevek: laphám-sejtszaporulat, laphámrák, méhnyakrák. Visszatér a havi vérzés és a peteérés. A tévhitre alapozott rémhírekkel ellentétben, a HPV nem a méhnyakrák okozója, hanem agyunk vezérelte résztvevő a helyreállítási folyamatokban.

Az elváltozás biológiai értelme: a méhnyak, méhszáj fekélyes tágítása, visszahúzódás vagy a „magáévá tétel” mechanikus elősegítése, és ezzel egyidejűleg koszorúér-véna tágítás, egész testre kiterjedő átmeneti teljesítmény fokozás.

Lásd még a kapcsolódó méhnyakrák c. témát.

Admin

  • Globális moderátor
  • ***
  • Hozzászólások: 1998
Re:méhszájseb
« Válasz #1 Dátum: 2011. November 23. - 13:46:57 »
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák: méhszájseb, méhszáj fekély, méhszáj seb, erythroplakia, eritroplakia, erithroplakia, conisatio, konizáció, méhszáj diszplázia, méhszáj dysplasia, ulcus, méhszáj ulceráció, méhnyak ulceráció, ulceratio cervix uteri, orificium internum uteri, ostium uteri, canalis cervicis, carcinoma cervix uteri, P1, P2, P3, P4, HPV, human papilloma virus, HPV vírus

Admin

  • Globális moderátor
  • ***
  • Hozzászólások: 1998
Re:méhszájseb
« Válasz #2 Dátum: 2011. November 23. - 13:47:17 »
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)