Szerző Téma: 051 gennyes fehérfolyás, leucorrhoea MA  (Olvasták 4637 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
051 gennyes fehérfolyás, leucorrhoea MA
« Dátum: 2010. November 26. - 21:21:51 »
ED1
Konfliktustípus: ún. falat-konfliktus nemi jelleggel, nemiséggel, nemi eltéréssel, eltérő nemmel kapcsolatos falat-konfliktus.

Érzelmi tartalom: egy nemi jellegű/tartalmú/nemiségi falat-konfliktus (férfival kapcsolatos). Nemi disznósági konfliktus. Egy csúnya, tisztességtelen, becstelen dolog. Pl. gyermek vonatkozású nemi konfliktus, anyák/gyermekek bántása, bántalmazása, zaklatása, apa-lánya megbotránkozás. Ezen túl ún. utód-falat-áthaladási, és utód-beágyazódási konfliktus: A gyermekeim még mindig nem alapítottak családot, és még mindig nincs unokám, pedig már itt volna az ideje. Meghiúsult frigyek, és elhagyás miatti nemi megbotránkozás. A fiatalok szakítottak és nem ő lesz az én kis menyem, pedig úgy szerettem, olyan rendes lány volt, jó anya lett volna belőle.

Szerv Atlasz lapkód:   2.1.19.   2.1.B.   2.1.C.   2.1.D.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)K.A. szakaszban: karfiolszerűen növekvő, kiválasztó jellegű vagy laposan növekvő, felszívó jellegű mirigydaganat.
Betegség-nevek: endometrium-adenokarcinoma, a hengerhám-nyálkahártya megvastagodása, endometrium vagy petevezeték daganat.

M.U. szakaszban: daganat eltávolítás. Két lehetőség van: 1. Változókor előtt a daganat menstruációkor több vérzés kíséretében leválik, a méh ürege a vérzéssel kitisztul. 2. Változókor után, ha nem válik le a daganat, enyhe vérzés és váladékozás kíséretében tuberkulotikus daganat-elsajtosodás. Az újonnan keletkezett extra szövetet gombák elbontják. Betegség-nevek: gennyes (túrós) fehérfolyás (leucorrhoea), „hüvelygombásodás”, méhgörcsök, méhvérzés (metrorrhagia). Ha az elbontás valamilyen okból (menstruáció elmaradás vagy mikróbák hiányában) nem tud végbemenni, a keletkezett szövet átmenetileg vagy hosszabb időn keresztül nem kerül elbontásra, azt nevezték régebben benignus endometrium-hiperplasia-nak („jóindulatú” polipnak, méhnyálkahártya-szövet túltengésnek).

Az elváltozás biológiai értelme: a „nemi falat” hatékonyabb kilökése, és petesejt, utód befogadása, beágyazása a vastagabb szövettel.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:gennyes fehérfolyás, leucorrhoea
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 21:21:58 »
ED2
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák:


Konfliktustípus: ún. „falat'-konfliktus, nemiséggel, nemi eltéréssel kapcsolatos falatkonfliktus, nemi falat kiválasztása, helyére továbbítása, „utódfalat" beágyazódása, szabad áthaladása, áthaladási, fejlődési akadályoztatása.

Érzelmi tartalom:
1. csúnya nemi jellegű/tartalmú/nemiségi falatkonfliktus (férfival kapcsolatos) megbotránkozás, megütközés, mocskosság "eltérő nemiségből" fakadóan, a másik nemmel kapcsolatban. Pl. útálatos viselkedés férfiak vagy nők részéről, melynél a férjemet folyton fikázza és kritizálja anyám, húgom, stb. Lehet viszont az érintett húga vonatkozásában is, akivel cudarul bánik a férje. "A férfiak disznók." Lehet gyermek vonatkozású nemi megbotránkozás is, anyák/gyermekek zaklatása hímpéldányok által. "Az új férjem folyton megbántja a leánygyermekem, ez piszok dolog tőle, és hiába beszélek... úgy felzaklat, utána meg jön a trutyi... stb.

2. „falat-", utód beágyazódás, jellemzően házasodás, családalapítás, vonatkozásában. Nagymama-unoka vonatkozásban hangsúlyozódik. "A gyermekeim még mindig nem szülők", és "még mindig nincs onokám, pedig már itt volna az ideje." „Hová lett a kismenyem? Meghiúsult frigyek."
ellenőrizte: m564d

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:gennyes fehérfolyás, leucorrhoea
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 29. - 00:05:44 »
ED3
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

   - gennyes fehérfolyás esettörténet - írta: Vadvirág
ellenőrizte: m819d

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:gennyes fehérfolyás, leucorrhoea
« Válasz #3 Dátum: 2011. Április 03. - 01:56:30 »
Íme, egy gennyes fehérfolyás esettörténet:

Fiatal hölgy fehérfolyást tapasztalt, ami a méhnyálkahártya különprogramjának megoldás utáni tünete. A konfliktusa évekkel korábbra nyúlik vissza, amikor az édesanyja a hölgy élettársát mindennek elhordta (a hölgynek, négyszemközt), ráadásul éppen karácsonykor.

A hölgy édesanyja azzal fenyegette a lányát, hogy kitagadja, ha együtt maradnak az élettársával, mert nem tűri el, hogy leendő unokái apja egy ilyen alak legyen. A konfliktus érzelmi tartalma jelen esetben csúnya nemi jellegű (férfival kapcsolatos) falatkonfliktus, nemi megbotránkozás: "hogy képes az édesanyám szívem választottját mindenféle aljas gazembernek elhordani, különösen karácsonykor". A hölgy az édesanyját és az élettársát is nagyon szerette, ezért két tűz között érezte magát. Konfliktusát elszigetelten élte meg, évekig senkinek sem beszélt róla (még az élettársának és legkedvesebb barátainak sem), hogy ne vessen rossz fényt az édesanyjára.

A hölgy konfliktusa akkor oldódott meg, amikor szakított az élettársával és abbamaradtak a családi veszekedések. Ekkor jelentkeztek a megoldás utáni tünetek. Rövid ideig voltak visszaesések a konfliktusba, mert az édesanyja a szakítás után megmaradt baráti viszonyt sem nézte jó szemmel. A hölgy tudatosította magában a tünetek lelki okát, azóta nem hatja meg az édesanyja magánvéleménye.