Szerző Téma: 087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA o  (Olvasták 17043 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA o
« Dátum: 2010. November 26. - 21:51:53 »
ED1
Konfliktustípus: önbecsülés letörési, önértékelés csökkenési konfliktus.

Érzelmi tartalom: Súlyosabbnak megélt, életben vagy adott dologban, szituációban való „keringés-kadályoztatás”. „Hátráltatva, akadályoztatva érzem magam, „nem tudok élni” (életben áramlani) valami vagy valaki miatt. Keringési akadályom van, akadályoztatás miatt nem tudok (már) normális életet élni, nem bírom tovább. Megbéklyóztak. Mellrákom lett, és a lehetőségeim bekorlátozódnak. A történtektől nem vagyok már teljes értékű, hátráltatottnak érzem magam miatta. Ez nem fair. A (gége)betegségem, a hangom gyengesége, rekedtsége miatt hátráltatott vagyok az életben. Nem tudok rendesen hangot kiadni.”

Szerv Atlasz lapkód:   4.1.10.   4.1.B.   4.1.C.   4.1.A.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


Amit "hagyományosan" nyirokráknak neveznek, nem más, mint a nyirokér, vagy nyirokcsomók gyulladása. Azért van a gyulladás idején sejtszaporulat, mert azt megelőzően amíg a (hátráltatottsági önbecsülés letörési) konfliktus fennállt, a nyirokér fala, vagy a nyirokcsomó sorvadt (szövetmennyisége csökkent). Az önbecsülés helyreálltával regenerálódik a nyirokér vagy nyirokcsomó is - értelemszerűen sejtszaporulat által. Amit ezen felül korábban nem értettek, azért keletkezik (egy kicsivel) több szövet a gyulladás befejeztére, mert az elváltozás biológiai értelme tartós, maradandó megerősítés, és funkció fokozás - több szövet által.

K.A. szakaszban: szövetcsökkenés, sorvadás, sejtek egybeolvadása, vérszegénység. Észrevétlen, nem produkál kellemetlen vagy hátráltató tüneteket. Betegség-nevek: nyirokcsomó nekrózis. A nyirokcsomóban parányi lyukak, kis méretű léziós, sorvadásos területek láthatók.

M.U. szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, baktériumok közreműködésével, ami lehet fájdalmas. Betegség-nevek: nyirokér- és, nyirokcsomó-duzzanat, -daganat, nyirokrák, limfoid leukémia, limfómák, pl. a Hodgkin-limfóma.

Az elváltozás biológiai értelme: a nyirokcsomó nyirokerek előbontása, majd újjáépítése, nagyobbra, teljesítőképesebbre, strapabíróbbra.

A gyulladt nyirokeret, nyirokcsomót ne piszkáld, mert szerkezetileg meg van gyengülve, és nyomkodástól roncsolódhat. Azért érezhető, és azért produkálhat fájdalmat, mert egyrészt gyulladás idején ödémásodás, duzzanat van rajta, másrészt a fájdalomnak biológiai értelme van - hogy ne piszkáld, és fogd magad vissza az aktivitásban. Ha valakinél lymphoid leukémiát diagnosztizálnak, ez azt jelenti a nyirokere, nyirokcsomója valahol gyulladásban van. A lymhpoid leukémiát csak az tudja halálos ítéletnek venni/tekinteni, aki nem érti a folyamatokat.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:nyirokrák, hodgkin-limfóma
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 21:51:59 »
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák: hodgkin-lymphoma, hodkin-lymphoma, hodgkin limphoma, hodkin limfóma, hodzskin limfóma, nyirokdaganat, nyirokér gyulladás, nyirokrendszer daganat, nyirokszövet, nyirokér-, nyirokcsomó betegség, nyirokrák, lymphoid leucaemia, limfoid leukémia, lymphoid leukémia

Kapcsolódó Biologika TV video:
Nyirokcsomó, nyirokér elváltozás, nyirokrákeee

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YYPEFiCNe8A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:nyirokrák, hodgkin-limfóma
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 29. - 00:36:23 »
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:nyirokrák, hodgkin-limfóma
« Válasz #3 Dátum: 2011. Március 29. - 01:07:10 »
Egy korábbi nyirokcsomó-gyulladás esettörténet:

JK hölgy szimpatikusnak talált egy férfit, akivel alkalmanként találkozott. Mivel a férfi nem lépett az irányába, úgy döntött, hogy beszél neki az érzelmeiről. A következő találkozáskor vette észre, hogy a férfi házas, amikor meglátta a gyűrűjét. Derült égből villámcsapás!

Végül hallgatott, nem beszélt az érzelmeiről, viszont elszenvedett egy hátráltatottság vonatkozású önértékelés letörést: "meghátráltam az érzelmeim kifejezésében". A konfliktus úgy került feloldásra, hogy két hónap elteltével levelet írt, melyben megvallotta az érzelmeit.

Ettől megkönnyebbült, lejött a konfliktusáról. Másnap már jelentkeztek is a szervi tünetek, fájdalmas duzzanat, gyulladás a jobb hónalji nyirokcsomóban. Jobb oldalon, hiszen JK nőnek a férfi partner vonatkozás, nyirokcsomó, mert közepes erősségű, hátráltatottság vonatkozású önértékelés letörés, hónaljban, szív magasságában, mert érzelmekkel kapcsolatos konfliktusról volt szó. Ugye, milyen finoman összetett? :)

A MU szakasz tünetei is két hónapig tartottak, akárcsak a KA szakasz. A hölgy meditációval terelte el a figyelmét a tünetekről. A MU szakasz közepén jelentkező krízisben a fájdalom erőteljesebben jelentkezett, az ÉBK kifutásának végére minden tünet megszűnt.

Fruzsina

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:nyirokrák, hodgkin-limfóma
« Válasz #4 Dátum: 2011. Június 23. - 14:57:17 »
Kedves Roberto és Vadvirág,

nekem kicsit duzzadt a nyirokcsomóm hetek óta, orvosok szerint ez lehet "melanoma áttét" (melanomát vettek le róla pár hete). Viszont pár napja ez a nyirokcsomó hirtelen nagyon megduzzadt, de csak egyetlen napig fájt, azóta nem, de a duzzadás maradt.
Ezt nem tudom besorolni sehova a Szerv Atlasz szerint. A nyirokcsomóknál elvileg a duzzadás, vagy sejtszaporulat a MU szakaszban lép fel. Ezt értem. De mikor és hogyan húzódik vissza?

Válaszotokat előre is nagyon köszönöm,
Fruzsi

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:nyirokrák, hodgkin-limfóma
« Válasz #5 Dátum: 2011. Június 23. - 19:23:54 »
Fruzsi, amit az akadémikus orvoslásban áttétnek neveznek, az valójában egy új vagy következménykonfliktus miatt kialakult elváltozás.

Viszont pár napja ez a nyirokcsomó hirtelen nagyon megduzzadt, de csak egyetlen napig fájt, azóta nem, de a duzzadás maradt. Ezt nem tudom besorolni sehova a Szerv Atlasz szerint. A nyirokcsomóknál elvileg a duzzadás, vagy sejtszaporulat a MU szakaszban lép fel. Ezt értem. De mikor és hogyan húzódik vissza?

A nyirokcsomó velőállomány által vezérelt szerv, ami azt jelenti, hogy a szövetgyarapodás maradandó megerősítés, vagyis erősebb, strapabíróbb nyirokcsomó jön létre a plusz szövet által. Duzzanat, gyulladás a MU szakaszban jelentkezik, amíg a szövet helyreállítása, megerősítése zajlik. A tünetek eddigi tapasztalataim alapján a MU szakasz közepén, az EK-ben (epileptokrízisben) a legerőteljesebbek, legkellemetlenebbek. A duzzanat, ödéma a MU szakasz végére visszahúzódik. Ez a konfliktus-lefutás ábra segítségével kiszámolható.

A fenti esetpéldában a konfliktus május közepén következett be, július közepén került feloldásra, a feloldást követő naptól már lehetett észlelni a kellemetlen tüneteket, a krízis augusztus közepén következett, akkor néhány napig fájdalom is jelentkezett, szeptember közepétől pedig egyáltalán nem jelentkeztek kellemetlen tünetek. A KA szakasz ugyanolyan hosszú volt, mint a MU szakasz, az EK pedig éppen a MU szakasz felénél érte a hölgyet. Ezek alapján talán könnyebb kiszámolnod, mikorra fut ki a különprogram. Üdv, Vadvirág

Fruzsina

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:nyirokrák, hodgkin-limfóma
« Válasz #6 Dátum: 2011. Június 24. - 09:08:53 »
Szia Vadvirág, köszönöm a gyors választ! Majd beszámolok a fejleményekről. Üdv Fruzsi

pecsi eva

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:nyirokrák, hodgkin-limfóma
« Válasz #7 Dátum: 2011. Július 28. - 22:16:07 »
Kedves Fórumozók!

2 évvel ezelőtt kaptam egy mindkét lábra vonatkozó egyre romló bénulásos diagnózist, melynek következmény konfliktusaként (a korábbi, már csökkent fizikai képességgel levő életemet se fogom már tudni élni, nem tudom magam megvédeni még a bíróság előtt sem, hogy megkapjam legalább a fogy.tám.-ot, szó szerint "béklyó van a lábamon") 1 évvel ezelőtt - amikor egyik korábbi tizenéves vágyam látszott megoldottnak és úgy látszott, hogy el tudunk költözni végre egy réges régóta álmodott családi házba, akkor azon a héten, ahogy aláírtuk a foglalót a lakás eladási áráról, lám megjelent az apró csomó a hónaljamban, és bevallom akkor kissé megijedtem. Azóta röviden annyi történt, hogy pár hónap múlva elköltöztünk, életem sok hónapja immár tényleg valóban egyre nagyobb harmóniában (magammal is természetesen!), és egyre nagyobb folyamatos tudatosságban zajlik. Úgy vélem ez határozottan kedvez a nyirok elváltozás helyreállításában.

Úgy gondolom, hogy az önértékelés konfliktusom (az igazi drámám) akkor kezdődött, amikor a fejemre olvasták a lehangoló öröklődő, rosszabbodó bénulásos diagnózist. (2009. szept.)
Úgy gondolom, hogy a konfliktus megoldása akkor kezdődött el amikor jött az információ, hogy vevőnk van, és hamarosan költözni fogunk, hisz az akkor még aprócska csomó szinte egyből megjelent (akkor még ezt nem értettem). (2010. szept.)
A csomó(k) duzzadása elég soká eltartott, e közben határozott erős, kellemetlen tüneteim nem voltak, természetesen érezni lehetett, hol kevésbé, hol egy kicsit intenzívebben. (2011. június.)
A gyulladás 2011. júniusa óta tart, kezdetben enyhébb, aztán fokozódó fájdalmas tünetekkel, időnként nyilalló, általában égő-gyulladt érzettel, a pirosság egyre határozottabban megmutatkozik a bőr felszínén (hisz a nyirokrendszer eléggé a felszínen, az irhán belül van).
Idáig 2,5 hónap telt el a gyulladásos szakaszban, eddig háromszor volt határozottan kellemetlen tünetem, az utolsó alkalommal szorultam 1 szem fájdalomcsillapító bevételére (gyógyszerrel amúgy nem élek).
Várom a további fejleményeket, a gyógyulási folyamatomat kíváncsian, örömmel, bátorsággal, bizakodással, hittel, reményekkel telve figyelem.

Diagnózisom: 2011. júniusi UH vizsgálaton alapul (természetesen az akadémikus orvoslás ezt nem vélte elégségesnek, de az az ő ügyük), hónalji nyirokcsomóknál patalógiás elváltozásaim vannak, mégpedig többgócú térfoglaló folyamat volt megfigyelhető, az UH által észlelt hónalji nyirokcsomóim akkor 45, 27, több 25 és több 12-14 mm-es értéket mutattak.

Természetesen továbbra is örülnék, ha másokkal tapasztalatainkat megosztva támogathatnánk egymást a gyógyulási folyamatunkban.
Ha ez nem sikerülne, akkor abban tudok bízni, hogy evvel a pár sorral is talán más(oka)t némileg megnyugtatni tudtam, lássák, hogy nincsenek a problémájukkal egyedül, és tessék a konfliktust megoldani, és tessék a gyógyulásban hinni merni!!!

pecsi eva

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA
« Válasz #8 Dátum: 2011. November 10. - 20:04:40 »
Kedves Roberto és Vadvirág!

Kb. 4 hónappal ezelőtt írtam ide az akkori állapotomról.
Közben az állapotom némileg megváltozott, továbbá bíztam benne, hogy kapok pontos orvosi diagnózist is, ami eddig nem sikerült. Tanácsotokat szeretném kérni, hogy szerintetek mit érdemes megtennem, hogy tisztábban lássak?

Július óta jócskán eltart a gyulladt állapot, az utóbbi hónapban az elváltozás ki is fekélyesedett, heges. Továbbra is kötött, tömör, a megnagyobbodott bal hónalji nyirokcsomók egy tömegbe össze vannak kapaszkodva (ökölnyi méret a leleteken) a környező bőrszövet pedig gyulladt, és a legújabb tünetem, hogy kezdődött a felkar alsó részének enyhe zsibbadásával, és jelenleg már az egész karom erős zsibbadása érezhető folyamatosan. Pár napja csak ülve tudok feküdni, azaz aludni, így a legkisebb a nyomás.

Mégis beleegyeztem a mammográfiai vizsgálatba, ahol a bal mell axilláris nyúlványában hatalmas, konfluáló tumoros területet találtak patalógiás erekkel (véleményem szerint ez a mell mellett levő nyirokcsomó és környéke lehet csak és kizárólag), továbbá készült egy hónalji mintából vett vékonytűs szövetminta, ami viszont érdekes módon nagyon tömör lelet lett, pár soros:
- izzadmányos törmelékes vérzéses háttérben egyesével elszórva relatíve kis méretű, szerény cytoplasmás daganatos sejtpopuláció, mely perifériásan kékesen festődő. Kerekded sejtmagok, helyenként bab alakúak. Sejtblokk nem értékelhető, csupán egy-két kis sejt mutatkozik, mely CK+. És a megjegyzésben írták le, hogy a minta malignus hám tumort igazol, mely morfológiailag a klinikum alapján várhatótól eltérően szokatlan, relatíve kis sejtes. És hogy ha további fenotipizálás szükséges, akkor állnak rendelkezésre.

Több hónapja agykontrollozok, pozitív programozok, vizualizálok, napi háromszor kb. meditálok. Félelmet eleresztettem, megbocsátottam magamnak is, két alkalommal belső utazáson vettem részt ezt vezető oktatókkal egyénileg, többféle táplálékkiegészítővel támogatom fizikai testem, mint vitaminok, ásványi anyagok, algák, búzafű, máriatövis, macskakarom, zöldtea, jó sok saját préselt cékla-répa lé, ha jut erőm, akkor gyógytornázom is. Lelkem folyamatosan ápolom, figyelek rá, hogy leszokjak a testem negatívan befolyásoló üzenetekről, gyógyulásra ösztökélem a testem, de a folyamat még jócskán tart. Nem veszek be egy ideje fájdalomcsillapítót, újabban is nehezen alszom, ha felébredek érzem, hogy vagy fáj, vagy jó pár napja zsibbad az egész karom, az ujjaim nem érzem, igen kellemetlen és fáj is.

Az onkológus megcsináltatott minden leletet ami kemo előtt szokás, úgyhogy most van negatív hasi UH-m, negatív tüdő RTG-m, negatív szív UH-m is, úgyhogy bátran beadhatnának akár szívizomrongáló szert is, sajnos.

Gyógyításomra használok még Reiki energiákat is, igénybe vettem szellemgyógyász segítségét is, a továbbiakban is igénybe veszem a gyógyulásom felgyorsítására, mert eddig még nem sikerült határozott javulást észlelnem, bár az energiaáramlásaim jók, a vizeletem már egy ideje lugos.

Jelenleg ott tartok, hogy jövő héten lesz a leleteimmel való jelenésem az onkológiai team előtt és ott fog majd eldőlni, hogy milyen kemoterápiát tartanak számomra megfelelőnek, amit állítólag 3 hetente kapnék ( mert hogy a műtétet nem vállalták be a méret miatt, kiszednék az összes nyirokcsomóm, nyirokerekkel). De úgy érzem, hogy a leleteim bizonytalansága miatt az onkológus doktornő se lesz a helyzet magaslatán. Remélem is, ezzel is időt nyerek.

Pedig a legelső leletem, amikor nem engedtem a mammográfiai vizsgálatnak és csak UH-t fogadtam el, úgy szólt, hogy több bal hónalji nyirokcsomóm elváltozott, és le voltak írva a látható megnagyobbodott méretek.

Köszönöm, ha valakinek van esetemre valami tisztázóbb ötlete.

(Ui.: Egyébként a hám, meg a mell dolgot azért sem értem, mert azon konfliktus típusokat nem tudom magamra értelmezni, a nyirokcsomós konfliktus azonban rendesen rám illett érzelmileg korábban.)


B.Sz.Zoli

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA
« Válasz #9 Dátum: 2012. Január 18. - 11:50:45 »
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy ebben a témában hogyan alakult Éva ÉBK-ja? Érdekelne Éva változása... sikerült-e elkerülnie a chemo-t?
Köszönöm - Zoli

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA o
« Válasz #10 Dátum: 2012. Január 19. - 19:41:16 »
Diagnózisom: [...] hónalji nyirokcsomóknál patalógiás elváltozásaim vannak, mégpedig többgócú térfoglaló folyamat volt megfigyelhető, az UH által észlelt hónalji nyirokcsomóim akkor 45, 27, több 25 és több 12-14 mm-es értéket mutattak.

Éva, az új medicina értelmében ilyen jelenség akkor fordulhat elő, ha megoldodttad a lelki konfliktust. Ilyenkor az érintett nyirokcsomó beödémásodik, gyulladás és sejtszaporulat jelentkezik a MU szakaszban, azokkal a tünetekkel, amiket leírtál. Köszönöm, hogy megosztottad a fórumozókkal, bízom benne, hogy többeknek sikerül erőt merítenie példaértékű nyugalmadból, tájékozódásodból.

Tanácsotokat szeretném kérni, hogy szerintetek mit érdemes megtennem, hogy tisztábban lássak?

Mivel diagnózis felállítására csak megfelelő képzettséggel, képesítéssel és engedéllyel rendelkező orvos jogosult, ilyen kérdésekben ők az illetékesek, sajnos ebben nem adhatok tanácsot. Ha bizonytalan vagy, jogodban áll és lehetőséged van rá, hogy egymástól függetlenül, több orvos szakvéleményét is kikérd. Az új medicinát ismerve arra kaphatsz választ, hogy a tüneteid milyen lelki okokra vezethetők vissza, hogyan fut le a megbetegedés. Sajnos a nyirok elváltozások MU szakaszban valóban fájdalmasak.

A MU szakasz tüneteinek intenzitása, súlyossága attól függ, mennyi ideig tartott a konfliktus és milyen intenzíven élted meg.
Hosszú konfliktus-aktivitás és ebből adódóan intenzív tünetek esetén különösen megnyugtató az orvosi felügyelet. Azonban, ha kifejezetten új medicinás válaszokat vársz, azt az állami egészségügyi intézmények dolgozóitól nem fogod megkapni.

(Ui.: Egyébként a hám, meg a mell dolgot azért sem értem, mert azon konfliktus típusokat nem tudom magamra értelmezni, a nyirokcsomós konfliktus azonban rendesen rám illett érzelmileg korábban.)

Hám elváltozások elhatárolódási, elválasztási konfliktusok következtében alakulnak ki. Lehet egy elváltozás következmény konfliktusa is, például "utálom, hogy ki van pirosodva a bőröm, félek, utálok bármivel hozzáérni, mert akkor nagyon fáj". Érdemes átgondolni, mi az, amivel az érintkezés ott, az érintett területen nem kívánatos, kifejezetten zavar.

Zoli, a kérdésedre csak Éva tud válaszolni, mivel ebben a kérdésben egyedül ő illetékes döntést hozni. Üdv, Vadvirág

Christina

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA o
« Válasz #11 Dátum: 2013. Március 31. - 22:33:39 »
Engem is érdekelne mi lett Évával - szerintem írt volna, ha meggyógyult....

B Attila

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA o
« Válasz #12 Dátum: 2015. Október 12. - 13:39:16 »
Üdvözlet!
Szükségem lenne a segítségetekre.
2012 ősze körül diagnosztizáltak nálam hodkin limfómát IV/B stádiumban, ami azt jelenti azt hiszem, hogy elég későn fedezték fel és B tünetekkel rendelkeztem.Elég sok kemot kaptam az elején, majd nem egy évig tűrtem is, de 2014 év elején minden kapcsolatomat megszüntettem az onkológiával, mert hozzá nem értőknek találtam őket a témában, úgy érzem jogosan.Azt mondták, kezelés nélkül egy évem lehet hátra, ennek ellenére mégis itt vagyok, élek és virulok.Azonban tavaly ősz felé folyadék gyülemlett a jobb tüdőmben, többször le is csapolták.
A nyár folyamán a trombocita szám a véremben drasztikusan lecsökkent, huzamosabb ideig volt 10 alatt.Kénytelen voltam az onkológia segítségét kérni, mivel nem igazán tudtam, mi tévő is legyek.Adtak mindenféle infúziót (nem kemot), hogy helyrejöjjön a vérem.Kicsit vérszegény is vagyok és a napokban visszatértek a B tünetek, amik már több mint két éve elmúltak.
Az lenne a kérdésem, hogy a megoldás utánni vagy melyik szakaszban vagyok valójában?A trombocitám miért esett le és mit tehetek azért, hogy jobban legyek?
Kérem, valaki válaszoljon nekem, nagyon fontos lenne.

Steve

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA o
« Válasz #13 Dátum: 2015. November 22. - 23:53:28 »
Kedves Attila!

A tüdővel kapcsolatos tünetek egy más jellegű konfliktussal függhetnek össze. Kérdés, hogy milyen jellegű a váladék, hígabb vagy sűrűbb?
A másik esetben, ami a trombocitákat és a B tünetet illeti, alacsonyabb trombocitaszám az aktív szakaszban fordul elő, hiszen ilyenkor a "hátráltatottság" miatt kicsit lelassulunk, "akadályoztatva vagyok", "valami miatt nem tudok normális életet élni". Ilyenkor sorvadás, szövetcsökkennés fordul elő, de nem vesszük észre, nincs panasz... te is onnan tudtad csak meg, hogy az értékek kimutatták. Miután megoldódott a konfliktus (önbecsülés letörés, önértékelés csökkenés a hátráltatás, hátráltatottság) a megoldás utáni szakaszban duzzanat, gyulladás kíséretében a nyirokerek vastagabbra, strapabíróbbra készülnek, újjáépülnek, hogy jobban bírd a helyzetet. Vagyis tavasz környékén volt az aktív szakasz, nyár végére megoldódott és most épül újjá. Csak ki kell várni az "építkezést" a természetnek időt kell hagyni a regenerációra. Minden ÉRTED történik. Ugyanaz a helyzet volt 2012-ben is, most csak visszatért az élethelyzet, amiben hátráltatottságot éltél meg. Segítség lehet az esetfeltárásban, ha tudnánk, hogy hol volt a duzzanat és hogy jobb vagy bal kezes vagy?

B Attila

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA o
« Válasz #14 Dátum: 2015. December 12. - 09:52:23 »
Köszönöm a válaszát Steve!

Jobb kezes vagyok, de pontosan nem tudom, hogy hol, de annyit igen, hogy a testem jobb felén találhatók nagy részben. Egy van, amit ki lehet tapintani és a felszínen van, az pedig a mellkasom jobb oldalán található, a kulccsontom alatt egy 6-8 centiméterrel.
Ez alatt az egy hónap alatt helyre jött a vérem, ami azt jelenti, hogy a trombocitám 200-300 között mozog és minden más érték is a helyén van, vagy csak nagyon kevéssel tér el az ideálistól.

Ami most igazán zavar, az a tüdővizenyő.A folyadék állagát nem igazán tudom megmondani milyen, hónapokkal ezelőtt volt az utolsó csapolás.De talán azt tudom mondani erre, hogy nem volt olyan sűrű és úgy emlékszem, nem volt véres, de ez nem száz százalékig biztos.Az ilyesmit nem a szívvel kapcsolatos problémák okozzák?Az onkológus váltig állítja, hogy ez a daganatok miatt van, amit nem igazán értek.

Steve

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA o
« Válasz #15 Dátum: 2015. December 12. - 10:27:16 »
Kedves Attila!

Örülök, ha kezd rendeződni a vérképe, ez is arra utal, hogy a természetes folyamatok, amit korábban említettem, a végéhez közelednek.

A második részhez: ha jól értem, mellkas-csapolása volt? Ez a mellhártya tüdőt és mellkasfalat borító lemezei közötti folyadékgyülem lecsapolását jelenti, amit időnként leszívnak, ha összegyűlt.

B Attila

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA o
« Válasz #16 Dátum: 2016. Március 29. - 15:40:33 »
Üdvözlet!
Tanácsot szeretnék kérni, úgy érzem, sarokba szorultam. Egyik oldalról még mindig itt s folyamatosan visszatérő tüdővizenyő, de most be kellett jönnöm az onkológiára, magas kálciumszint miatt. Tudom, hogy a kemoterápia mennyire káros,  de már volt, hogy kaptam ilyen esetben kemot és megszűnt mind a hiperkalcémia, mind a tüdővel kapcsolatos problémák.
Mit tegyek? Mit tudok tenni? Kérem, segítségüket,nagyon fontos lenne!

Messua

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:087 nyirokrák, hodgkin-limfóma MA o
« Válasz #17 Dátum: 2016. Április 10. - 21:15:27 »
Kedves Roberto és Vadvirág!

35 éves vagyok. 19 éve hogy nyiroködémát diagnosztizáltak nálam a bal lábfejemben. Azt mondta Prof. - néni, hogy a nyirok ereim nem fejlődtek ki teljesen. Akkor azért jött ki ez a betegségem, mert erős megterhelésnek lett kitéve a lábam, 1500 m-t futtattak velünk az iskolában. Néha napján, pl. ha hirtelen jön a meleg idő tavaszból hirtelen 38 fokos meleg lesz, akkor a jobb lábam is be- be dagad, de van rá combfixem, és ezzel kezelem.
A bal lábam betegsége csak a lábfejemet érinti szerencsére egy úgynevezett lábtyűvel szinte tünetmentesnek mondhatom magamat.
Azt tudni kell, hogy mind a két lábamon a 4. lábujjaim kisebbek mint a normális, nem fejlődtek ki rendesen... akkorák mint az 5. lábujjam.
Ha nincs a lábamon a lábtyű, és anélkül teszek kisebb távolságot (akár az ágytól a fürdőig) máris bedagad, vörösödik, tolul oda a víz és majdnem szétfeszíti.
Rátok találva, hála sok kedves és önzetlen segítőkész új ismerősömnek, szeretném Tőletek megkérdezni, hogy mivel lymphooedémát diagnosztizáltak és lábtyűvel tartjuk a lábfejem dagadtságát kordában, van -e esélyem a teljes meggyógyulásra????