Szerző Téma: 092 petefészek-rák MA o  (Olvasták 11022 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
092 petefészek-rák MA o
« Dátum: 2010. November 28. - 21:10:35 »
ED1
Konfliktustípus: önbecsülés letörés, önértékelés csökkenés, hozzátartozó elvesztése, halála, elhagyása; jelenlétének, földi létezésének megszűnése miatt. Lásd még a mi az önértékelés letörés c. témát.

Érzelmi tartalom: 1. Mélységes veszteSSégi konfliktus hozzátartozónak érzett élőlény vonatkozásában: gyermek, férj, élettárs, szülők, barátok vagy szeretett háziállat (hörcsög, macska, ló) fájdalmas elvesztése (elhalálozás vagy elhagyás következtében). Nem voltam elég jó, nincs itt velem, mihez kezdek nélküle.
2. Nemi vonatkozású önbecsülés letörés. Nem vagyok elég nőies. Gyermeknemzésben, családalapításban, nőként, nőiességben csődöt mondtam.

Szerv Atlasz lapkód:   4.1.15.   4.1.B.   4.1.C.   4.1.A.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)K.A. szakaszban: szövetcsökkenés, sorvadás, sejtek egybeolvadása, lyukak a petefészek-szövetben, ami női hormon csökkenéssel, nemi érdektelenséggel jár együtt. Betegség-nevek: aszexuális viselkedés, petefészek nekrózis. Ritkán diagnosztizálják, mert nem okoz különösebb panaszokat.

M.U. szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, baktériumok közreműködésével. Betegség-nevek: ciszta, daganat, petefészekrák. A megoldás utáni szakasz elején indul be a cisztaképződés. Ez lehet petefészken belüli vagy onnan kifutó nagyobb méretű ciszta. A ciszták duzzanatai vagy a cisztaképződés járhat görcsökkel, fájdalmakkal. A ciszta 9 hónap alatt kiegészítő petefészek szövetté válik. Ha „felszívódott cisztát” diagnosztizálnak, akkor a ciszta nagy valószínűséggel megkeményedett és már lement róla az ödéma - így a felvételeken egyre kevésbé lehet kivenni, egyre kevésbé látszanak a körvonalai.

Az elváltozás biológiai értelme: a kiegészítőleg képződött szövettel a nő nemi jellegei hangsúlyozódnak és termékenyebbé válik (utódpótlás).

A petefészek rák nem más, mint a korábban elsorvadt petefészek sejtszaporulat általi helyreállítása, a petefészek ciszta megszilárdulási folyamata. Az elváltozás különprogram végére a korábbinál több szövet képződik, és ez a nő nőiességét, fiatalosságát, termékenységét fokozza. Lásd még a petefészek ciszta c. témát.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:petefészek-rák
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 28. - 21:10:41 »
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák: ovárium karcinóma, ovarium carcinoma, petefészek-rák, petefészek daganat, csokoládéciszta

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:petefészek-rák
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 21:10:47 »
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

Feri

 • ***
 • *
 • Hozzászólások: 48
Re:petefészek-rák
« Válasz #3 Dátum: 2011. Április 28. - 15:57:28 »
Sziasztok,

szerintetek miert alakul ki a policisztikus ovariumnal meddoseg? Kiindulok abbol hogy a petefeszekcisztanak serkenteni kellene a temekenyseget es nem forditva.

Feri

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:petefészek-rák
« Válasz #4 Dátum: 2011. Május 04. - 19:14:12 »
Szia Feri! A következtetésed (bio-) logikus, csak hogy a meddőségnek több oka is lehet. például petevezeték-szűkület vagy elzáródás is. A policisztás petefészek valóban extra adag hormont termel, ha hagyják. Ez azt jelenti, termel is, ha a nőnek nincsen éppen egy nőiességi önértékelés letörése folyamatban, mondjuk pl. pont a korábbi meddőségéből, fogamzási sikertelenségéből kifolyólag, ami (az összes ciszta ellenére) lefékezi a hormontermelést.

Hisz nekrózis (petefészek sorvadás folyamat) miatt van alultermelés, és megoldás utáni szakaszban nő a ciszta.
Ha sok cisztája van, ez azt jelenti a hölgy már sokszor esett bele petefészket érintő konfliktusba.

A policisztás petefészek egyébként is fokozza a nőiességet (amikor az érintett éppen nincsen konfliktusban, igen ám, de akkor meg a normálisnál is jobban gerjed az efféle nőies "nem fogan meg" konfliktusokra. Ha nem kesereg a gyermekáldás elmaradása miatt (és ez az oka amit utóbb leírtam), jönni fog a gyermekáldás.

Való igaz, hogy ilyenkor is a petefészkek exstirpálását (kivágását, eltávolítását) javasolják, csak azt kell mérlegre tenni, letelt-e már a kilenc hónap a legutóbbi konfliktus megoldása (levált-e és megszilárdult-e annak cisztája), és okoz-e a ciszta bármi mechanikus problémát. Ha összesen 9 cm-nél kisebbek a ciszták, és nem jelentenek mechanikailag sem problémát, akkor NAGYON ÁTFONTOLTAN át kell gondolni, ne hagyák-e inkább meg, nem-fog-e esetleg jól jönni a hölgynek ez a "termékenység fokozó, megfiatalító extra-felszereltség"... Hiszen pont ez az egész elváltozás biológiai értelme.

Meddőséghez lásd még
- méhnyálkahártya és petevezeték
- hipofízis előlebeny
- nemi/birtok zónák
- hormonális állapot jelentősége.

Edina77

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:petefészek-rák
« Válasz #5 Dátum: 2011. Május 05. - 08:27:58 »
Sziasztok!

2008-ban megoperáltak mert egy daganatot találtak a méhem mögött és mégegyet a májamnál, a daganatok nem voltak szerven. 2006-ban szakítottam a barátommal amit hatalmas veszteségnek éltem meg, valamint a munkahelyem sem volt túl ideális. 2007-ben megismerkedtem a férjemmel, szerintem neki köszönhetem, hogy fel tudtam dolgozni az előző kapcsolat veszteségélményét és ekkor találták a daganatokat. A műtét után PET CT-ét csináltattunk ami nem mutatott ki további elváltozást, így bár ajánlották a kemót, de nem vállaltam be, helyette fél évente tumormarkereket csináltattam, eddig nem is volt semmi baj, de most áprilisban megemelkedett a CA 125-öm 50-re és a méhem mögött egy 9 cm-es új daganat van az orvos azt mondja, petefészekrák és műtétet javasol ahol eltávolítanák a méhemet és a petefészkemet is.  :-[ Ezt nagyon nem szeretném...

Kb. már fél éve de januártól biztos, hogy befészkelte az agyamba az a gondolat, hogy már hosszú ideje rendben van minden akkor itt az ideje a babának, rá is kattantam a témára és folyamatosan a babás topicocat olvastam az interneten. A férjem viszont még nincs felkészülva gyerekvállalásra szerintem az engem való féltéstől, ezért az együttléteket eléggé elhárította. Az biztos, hogy nagyon érzelmi alapon működök!

Ti mit gondoltok, jók a feltevéseim? Mit tudok csinálni, hogy megváltozzon ez a helyzet?
Ha ennyire tisztán látom a helyzetet és rendezem a konfliktust elkerülhetem az újabb műtétet?

köszönöm, Edina

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:petefészek-rák
« Válasz #6 Dátum: 2011. Május 08. - 16:25:53 »
Kedves Edina!

Sebészeti szempontból én nem vagyok kompetens, Hamertől annyit tudok, hogy a kilenc centi átmérő határeset. Ennél nagyobb méretű ciszta már nagyobb valószínűséggel jelenthet hasüregi mechanikus problémát, nyomhat eret, ideget (de nem biztos hogy nyomni fog). A ciszták nem golyó formájúak, hanem amorf, alaktalan, arra fut ki, arra TÁGul, amerre tud, amerre helye van. Mivel nincs két hajszálpontosan egyforma ember, ezt te érzed.

Arról se feledkezzünk meg, hogy van a kilenc hónapos ciszta indurációs fázis, mely alatt rátűződik a környezetére és onnan kapja a felépítéséhez szükséges tápanyagokat oxigént. Ilyenkor, abból kifolyólag, hogy a környékén nagyobb a sűrűség (ödéma vizenyő, gyulladás van ott) jóval nagyobbnak is látszik! Átmenetileg!

Amikor a konfliktus megoldása utáni kilencedik hónap elteltével azt diagnosztizálják, hogy a "ciszta felszívódott" ők a sűrűségkülönbséget látják. Velőállomány vezérelte mezodermális ciszta (mivel újonnan épült szövetrész) nem szívódik fel, nem tűnik el, hanem ott marad, csak az echodenzitást mérő berendezések vesztik szem elől, így gyakran az eltűnését diagnosztizálják.

(Ehhez hozzájárul az is, hogy a diagnosztáknak nincsen ideje az előző képfelvételekkel alaposan, behatóan foglalkozni, méregetni, nem jellemző, hogy az újat összevetnék MINDEN régebbi felvétellel , és azokat összehasonlítanák... egyszerűen nincs rá idő! Egy ilyen minden részletre kiterjedő radiológiai vizsgálat akár egy napig is eltarthatna egy embernél! A diagnoszták így is pörögnek mint Singer varrógépe. Nem az ő hibájuk. Kész művészet, amit így is csinálnak!)

Ergo ha jelentősebb sűrűség-eltéréssel láthatók a felvételeken, akkor valószínűleg nem telt le a (megkeményedéshez és infiltrációs leváláshoz különváláshoz szükséges) kilenc hónap.

A feltevéseid (nem tudhatjuk, hogy jók-e) mindenesetre eléggé logikusak, következetesek.

Mit tudsz csinálni, hogy megváltozzon a helyzet? Legyél tudatos, és vedd észre amikor beleesel, vagy belefeledkezel az érzelmi mizériába. Ha nem történik újbóli, súlyosabb konfliktusba való visszaesés, ki kell fusson a különprogram. A ciszta megkeményedik, mérete picivel kisebb lesz, és kiegészítő petefészek-szövetként funkcionál.

Az állapotodat parázás, pánikolás, stresszelés, ijesztgetés, fenyegetés nélkül, józanul, higgadtan nyomon kell követni, és ha tényleg problémát jelent az a ciszta, miután megkeményedett - nincs mese - ki kell vetetni. Azt ami a probléma oka, azt kell intézni. A ciszta eltávolítása ez esetben értelmes, azt kipakolás, sterilizálás viszont végleg megfosztana a saját gyermek lehetőségétől. Bele se merek gondolni, milyen hatással lenne ez egy nő önértékelésére, főleg, ha pont a gyermek hiányából fakad az önértékelés letörése...

A félelemből fakadó döntéseket többször is át kell gondolni, nehogy utólag megbánjuk őket...
Főleg a visszafordíthatatlan következményekkel járó döntéseket...

Mi lesz ha megmarad a ciszta, és nem fog az elhelyezkedéséből, méretéből kifolyólag problémát jelenteni? Extra adag női hormont fog termelni, és a T. Férjed felesége ötven évesen fog kinézni negyvennek (a fokozott termékenységet leszámítva).

Edina77

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:petefészek-rák
« Válasz #7 Dátum: 2011. Május 09. - 16:08:56 »
Kedves Roberto!

nagyon-nagyon-nagyon köszönöm a válaszodat!

Voltam hasi ultrahangon, ahol azt mondták, hogy a daganat belső része elhalt (az ultrahangos szerint nem kapott már tápanyagot azért). Ezt a GNM hogy magyarázza? Ezek szerint a 9 hónapos szakasz lejárt, ha a daganat belsejét elhaltnak látja az uh?

A műtétet természetesen szeretném elkerülni, és nekem tényleg nem okozott problémát, legfeljebb szúrogatásokat éreztem, de azt is csak az utóbbi időben inkább, bár mi tagadás hatalmas. Az orvos álláspontja lényegesen megváltozott, szerinte a méh és egy petefészek maradhat... (bár nem az ultrahang, csak az én hozzáállásom hatására, hogy menekülőre fogtam :) Átértékelek mindent! és lelépek a sínről! mese nincs! :)

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:petefészek-rák
« Válasz #8 Dátum: 2011. Május 11. - 04:48:57 »
Lejárt-e a 9 hónap, ha a daganat belsejét "elhaltnak" látja az uh?

Nem hinném. Először is az nem halt el, hanem a sűrűsége és talán a mérete csökkent. Van neki rendes vérellátása.
A ciszta megkeményedése lassú folyamat - 9 hónap - mint egy újszülött kifejlődése. Ha minden ödéma "lement róla" én akkor tippelgetnék a kifutásra. Türelem.

Hát, "rendes tőle" hogy megváltozott az álláspontja, végül is a Te ivarszerveidről, és utódaidról van szó... ;)
És akárhogy is nézzük, ebben is csak te dönthetsz, mert tiéd a felelősség, a te életedről van szó. üdv, rob

Edina77

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:petefészek-rák
« Válasz #9 Dátum: 2011. Május 11. - 07:50:14 »
Szia Roberto!

Tegnap voltam orvosnál. Egy kicsit megváltozott a kép ismét, azt mondják, hogy hashártya daganat. Ami kicsit olyan mint a petefészekrák, de mégsem, de az biztos, hogy nagyon hasonló. Viszonylag ritka daganatféleség, de ismerik.
Azt gondolom, hogy a daganat 'kezelése' szempontjából, amit eddig megbeszéltünk az áll ebben az esetben is. Jól gondolom?
Viszont érzelmi megközelítésben, milyen fajta konfliktusból alakulhat ki? Az örnértékelésemmel lehet a probléma ez esetben is?
Köszönöm, hogy létezik ez a fórum!
 :)

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:petefészek-rák
« Válasz #10 Dátum: 2011. Május 11. - 19:40:25 »
Ez vicc? Most erre mit mondjak? Nem irigylem őket.

Főleg, ha belegondolunk, micsoda felelősség ez, micsoda pánikkonfliktusokat lehet az ilyen téves diagnózisokkal kiváltani. Teljesen feleslegesen. Akarva-akaratlan. Mentségükre szóljon, nincsenek könnyű helyzetben.

Ők ugyanis "egy lábon állnak" - már ami a diagnosztikai szinteket, síkokat, vetületeket illeti.
Míg ők arra kényszerülnek, hogy abból a fekete-fehér képből mondják meg a tutit, az újmedicinások sokkal könnyebb helyzetben vannak. Az új medicina HÁROM LÁBON áll. Az újmedicinások a bizonytalan diagnózist összevethetik az agyi CT diagnózissal és a kikérdezhető! lelki vetülettel (konfliktus-feltárás, esetfeltárás).
Ha valami nem stimmel, gyorsan kiderül. És nincsen vaklárma.
Ezért nem szabad az új medicinát, a tájékozódást sem az utolsó percre hagyni...

Köszönöm azért, hogy kérdeztél, ha csak mi ketten olvastuk volna, akkor sem volt hiábavaló!

A hashártya hasüregi sérülési, sérülés-félelmi (ráktámadás-félelmi) konfliktus. Ha sikerült jól rádijeszteni ezzel a (vaklárma) diagnózissal, elképzelhető, hogy megvastagodott. Ha megnyugodtál, be fog gyulladni, lesz valamicske hasi folyadékgyülem, és ugyanúgy mint máskor, az is el fog múlni. Mindenesetre ne kavarjunk, minden témát, és szervi elváltozást a saját témájában tárgyalunk. Hashártya-daganat itt. jéé. Nincs is még. Na megcsináljuk.

Kérlek vizsgáltasd ki magad legalább három különböző helyen, és mindenütt új vizsgálatot kérjél (nem a korábbiak felülvizsgálatát - ne másolják át az adatokat a korábbi diagnózisokról). Ha tuti ezer százalék tudod mi a helyzet veled, akkor tudsz mire rákérdezni, ill. mit keressél. Mindezek mellett ajánlom figyelmedbe a szerv atlaszt (www.szervatlasz.hu), ahol a kérdéseid nagy részére választ kapsz. üdv, rob

meggy

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:petefészek-rák
« Válasz #11 Dátum: 2011. Július 13. - 22:05:15 »
Sziasztok!
 Van néhány kérdésem:
A GNM nem tesz különbséget a petefészek-rák és a petefészek ciszta között? A hagyományos orvostudomány mi alapján ítél valamit cisztának vagy ráknak? A ciszta folyadékot tartalmaz, a "rák"(daganat) pedig egy szövetszaporulat? Jól gondolom?
Mindkettő MU szakasz, tehát nem is érdemes megkülönböztetni őket?

A petefészek , mindkettő kb. kétszer akkorára duzzadt, mint az eredeti mérete. Ez egyértelműen petefészek-rák tünet? A gyógyulás során ez a nagyság visszacsökken? Lehet, hogy a benne lévő ciszták miatt nőtt meg? Sajnos alhasi fájdalmakat okoz, nyomja a többi szervet.
Amennyiben ez az egész rák, és a petefészek eltávolítása mellett dönt az ember, hirtelen megöregszik, megráncosodik? Lehet, bugyutának tűnik a kérdés, de annyit hangoztatjátok a petefészek ciszta előnyeit (ami nekem is tetszik), de mi a helyzet, ha nincs???

Bocsi, ha butaságokat is kérdezek, de szeretnék tisztán látni!!

Köszönöm: Ági

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:petefészek-rák
« Válasz #12 Dátum: 2011. Július 19. - 22:14:55 »
Kedves Ági! A kérdéseid nagyon jók és biztosan másokban is felmerültek már.

A GNM szerint a petefészek KP KA szakaszában necrózis és nőihormon csökkenés jelentkezik. A MU szakaszban először a necrózis helyén folyadékkal telt ciszta keletkezik (mérete egyenesen arányos a konfliktus tömegével), majd a ciszta kilenc    hónap alatt kiegészitő petefészek szövetté alakul és újra hormont termel. A KP kifutásával a MU szakasszal járó ödéma megszűnik, ezért az elváltozás mérete viszonylag kisebb lessz.

Az akadémikus orvoslásban a sejtosztódás jellege alapján határozzák meg, hogy valami jó- vagy rosszindulatú. Az "Elvi kérdések" témában, a "Jóindulatú, rosszindulatú daganatok" cím alatt Roberto részletesen kifejti a témát, ezért most nem írom le. Kérlek olvasd el.

Teljesen mindegy, hogy minek nevezzük ( rák, vagy nem rák ), az elváltozás "csak" akkorára nő, amilyen méretet a konfliktus igényel. Akkor szokták eltávolítani, ha a KP teljes kifutása után is okoz panaszokat. (Általában 9 cm-es méret felett)

Örülnék, ha megosztanád velünk a konfliktusod okát, mivel elég ritka, hogy mindkét petefészek érintett a KP-ban.

Egy esetleges petefészek eltávolitás után, nem leszel öreg, és ráncos, de van lehetőség nőihormon pótlására is.

                              Üdvözlettel: Hussein Éva

meggy

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:petefészek-rák
« Válasz #13 Dátum: 2011. Augusztus 11. - 11:04:50 »
Sziasztok!

A harmadik UH-n a bal petefészek már nem volt érintett. Szerintem apu halála miatt érzett súlyos veszteségkonfliktus átmenetileg beindította.

Azóta a jobb petefészkemet kioperálták, a többit - méhemet, bal petefészket- az orvos nem tudta eltávolítani, mert be van hálózva daganattal. Ennél többet nem mondott, sem azt, hogy honnan indul ki a háló,  sem azt mekkora volt a jobb ciszta vagy daganat....

Annyit közölt, hogy hat hónapom van hátra, ha nem kemóztatom magam. A kemók után szépen le tudja fejteni azt az "izét" és ki tudja venni a többit is.

Nagy baromságot csináltam ezzel a műtáttel, de már nem bírtam a fájdalommal, azt hittem ez megoldja. Sajnos a fájdalom- mázsás szikla az alhasban, valamint ürítési nehézségek - maradtak.

A konfliktusom valószínűleg a női önértékeléssel kapcsolatos. Amit megoldottam - szerintem - két éve, amikor otthagytam a férjem. Igaz, közbejött egy mellrák, műtét, de abban a konfliktusban kb. 2-3- hónapig lehettem, mert aztán megismertem a GNM-et. Ahogy számolom, több,mint egy év is eltelt azóta. Tehát reménykedem, hogy a jobb ciszta kellő nagyságú volt  a kivételkor.

Csak az a kérdés, akkor mi az, ami behálózza a kismedencei szerveimet (doki szerint daganat) és a szigma belemet, hugyhólyagomat is? Mi az, ami ennyire nyom?? Mi van, ha hamarabb vesznek ki egy cisztát, még mielőtt leválna a környező szervekről??

A válaszokat előre is köszi

Ági

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:petefészek-rák
« Válasz #14 Dátum: 2011. Augusztus 17. - 21:47:48 »
Ági, köszönöm, hogy megosztottad a további fejleményeket. Kívánok Neked mihamarabbi gyógyulást.

Ennél többet nem mondott, sem azt, hogy honnan indul ki a háló,  sem azt mekkora volt a jobb ciszta vagy daganat...

Végül is... miért kellene tudnod róla, hogy mi zajlik a saját testedben...? ???

Sajnos a fájdalom- mázsás szikla az alhasban, valamint ürítési nehézségek - maradtak.

Azt írtad, lentebb, hogy valami behálózza a kismedencei szerveidet. Tudják az orvosok, hogy mi az? Okozhat-e fájdalmat?

Elviselhetetlen fájdalom jelentkezhet akkor is, amikor pl. a petefészek MU szakaszhoz társul elhagyatottság, KA szakaszban. Ez sokféle lehet, tapasztalatom szerint: elhagyatottság vagy akár békén nem hagyottság, kilátástalanság, létbizonytalanság.

Lehet az is, hogy valaki nem kapja meg az orvosoktól az elvárt figyelmet létfontosságú kérdésekben.

Csak az a kérdés, akkor mi az, ami behálózza a kismedencei szerveimet (doki szerint daganat) és a szigma belemet, hugyhólyagomat is?

Ezt senki nem fogja tudni megválaszolni itt a fórumon, mivel nem diagnosztizálunk. Ehhez kell egy alapos kivizsgálás.

Viszont általánosságban elmondható, hogy ha a petefészek ciszta kireped - pl. ha elhagyatottság konfliktus miatt fokozott ödémásodás jelentkezik, jobban megduzzad, esetleg mechanikai sérülés is éri - és a cisztafolyadék beleömlik a hasüregbe, akkor ott szilárdul meg a különprogram kifutásával. Ha létfontosságú szerveket nyom, lehet kellemetlen érzés, akár fájdalmas is.

Mi van, ha hamarabb vesznek ki egy cisztát, még mielőtt leválna a környező szervekről??

Ilyen esetben nem húzódik vissza a környező szövetekből, ahova korábban beszűrődött, átmenetileg, és csak a környező szövetek károsodásával lehet onnan eltávolítani. Petefészek esetében pl. a petefészek roncsolásával, eltávolításával. Üdv, Vadvirág

CRS

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:petefészek-rák
« Válasz #15 Dátum: 2011. Szeptember 15. - 18:38:35 »
Történetem röviden:
2 éve egy óriásciszta (petefészek) műtéte során diagnosztizálták a petefészekrákot.
Mindkét oldal + a csepleszem is meg volt támadva. Az első műtéten amit lehetséges, az orvosom eltávolított,
de a végső tisztítás 6 kemó, lúgosító táplálkozás, néhány, általam kiválasztott alternatív szer, vitaminok és a vizualizáció után került sor. Sikerrel.

Utána minden negyedéves kontrollom negatív volt. Idén áprilisig. Akkor a soros CT megállapított egy 2,5 cm nagyságú, folyadékkal teli, sima felületű, kontrasztot nem igen halmozó cisztotikus képletet a méhem és a vastagbelem között.
Minthogy a tumormaerkerem tökéletes volt, így az onkológusom javasolt egy MR-t. Minthogy arra sokat kellett volna várni, így május elején egy PET CT-re került sor. Ott a 2,5 cm-es cisztában megállapítottak egy 1cm körüli kontrasztot erősen halmozó részt és ki is jelentették, hogy márpedig ez kiújulásnak megfelel.

Minthogy továbbra is negatív volt a markerem, az onkológus 2 hónapra rá kért MR vizsgálatot.
Júliusban került rá sor.
Ott egy 3x3,5x3,9cm nagyságú, nagyrészt folyadék jeladású, egyenetlenül vaskos falla rendelkező képletet láttak már, amelynek a falában egy 1,5x1,2cm nagyságú, kontraszthalmozó részt láttak elkülönülni, de a fal többi részén is kontraszthalmozást láttak.
A nőgyógyászom a negatív tumormaerker miatt várakozó álláspontra helyezkedett, az onkológusom a növekedés miatt viszont a tettek mezejére léptetne egy 2 kemóból és heti 1-szeri közvetlen a "dudorra" ható injekciózásból álló kezelés formájában.
Én egy hét gondolkodási idő után még kértem 2 hónap haladékot, amit meg is kaptam.
November elején megyek CT-re és annak eredménye függvényében lépünk tovább.

Azt kell még tudni, hogy engem, aki világ életében szülni vágytam, nagyon megviselt a petefészkeim elvesztése, aminek a feldolgozása tavalyi évre esett... (azon id gondokodtam, lehet, hgoy csináltam magamnak most egy kisbabát?)
Illetve márciusban elvesztettem édesapámat -édesanyám már 16 éve meghalt), ami az ezt megelőző néhány hónappal együtt szintén megviselt, bár nem ért váratlanul, sokk-ként.

Természetesen pontos tervem van az elkövetkezendő időszakra, mint kell ennem, mit kell gondolnom, mondanom, miket kell pótolnom, ami tavaly előtt elmaradt -főleg önmagam lelki oldalát nézve..... és hiszek abban, hogy a végső gyógyulás bennem van.


Szeretném megérteni jobban a bennem zajló folyamatokat. Jól olvasom, hogy egy nőgyógyászati daganat gyógyulása több hónap (9?) is lehet?
Illetve, ez a "dudorom" falának megvastagodása, ha jól olvasom, ez is a gyógyulási folyamat része?

Köszönöm a hozzászólásokat!
Szép napot mindenkinek!
Rita

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:petefészek-rák
« Válasz #16 Dátum: 2011. Szeptember 18. - 20:58:38 »
Kedves Rita!
 Az esetedben nem világos, hogy milyen szövetben találták a legutóbbi  elváltozást. Mi nem diagnosztizálunk. A pontos orvosi diagnózis alapján tudunk biologikus(GNM) információt adni egy-egy elváltozással kapcsolatban. Miután több beavatkozáson is átestél, nem egyértelmű számomra, hogy maradt-e petefészek szöveted.

Ha a műtétek és a kemoterápia ellenére maradt ép petefészek szövet, akkor az továbbra is reagál a topik elején felsorolt érzelmekre, és a konfliktus alatt sorvadást, a megoldás után ciszta általi újjáépitést produkál. A ciszta 9 hónap alatt alakul át kiegészitő petefészek szövetté és női hormont termel. A ciszta mérete az elszenvedett konfliktus mértékétől függ. (Idő és intenzitás.) Bővebb információt a 4.1.15.-ös lapon talász az új szervatlaszban.

Figyelmedbe ajánlom még az "Elvi kérdések" topikban, a jó és rosszindulatú elváltozásokról szóló biologikus magyarázatot.

                               Üdvözlettel Hussein Éva

CRS

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:petefészek-rák
« Válasz #17 Dátum: 2011. Szeptember 18. - 22:41:58 »
Kedves Éva!

Köszönöm válaszod és a további infókat!
Hogy kérdésedre válaszoljak, nos, a második műtétemen, 1,5 éve, eltávolították mindkét petefészkemet, ha jól tudom, a vezetékekkel együtt.
A jelenlegi "bubuc" a méh alsó része és a vastagbelem között van. Tehát távol az eredeti problémától.
(Akkor mondjuk olyan volt az egész daganat, mint egy szőlőfürt. Az egyik, kisalmányi pl összenőtt a hólyagommal, tehát egészen le ment. Viszont tökéletesen le lehetett a műtét során fejteni, és a hólyagom azóta is patyolat tiszta. )

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a mostani valamim láthatóan el nem választható a méhem falától és a vastagbelemtől. De nem azokból nő ki, hiszen mindkettőre vettek markert....és negatív..., sőt, volt vastagbél tükrözésem, ami szintén negatív volt. És hüvelyi ultrahangom is, ami szintén nem mutatott ki olyan helyzetet, ami azt indokolná, hogy mondjuk egy miómával vagy egy vastagbél daganattal állunk szemben.

Józanul, félelmektől mentesen dolgozom magamon, nézem az eseménynaptárat, már 2 tréningre is lecsaptam, ami az önértékeléssel foglalkozik. Tisztában vagyok azzal, hogy valami itt maradt megoldatlanul még az előző problémámból, és nem az a megoldás, ha nyakon öntetem gyógyszerrel vagy kivetetem.

Szép hetet mindenkinek! Rita

Zorba

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:092 petefészek-rák MA o
« Válasz #18 Dátum: 2016. December 20. - 16:47:45 »
Kedves Adminok, vagy bárki, aki tudna nekem válaszolni!

20 éves kislányomnál baloldali csírasejtes petefészek daganatot diagnosztizáltak, ami 4,5 cm.  Önbecsülési, önértékelési problémái voltak, most lelkileg teljesen rendben van, boldog és kiegyensúlyozott. Ez igazolja a  a GNM-et.  1 héten belül derül ki humán orvosilag, hogy jó, vagy rossz indulatú,  az MRI  radiológus általi kiértékelése és a tumor- markeres vérvizsgálat alapján.  Azt mondta az onkológus főorvos, hogy ha rosszindulatú, sürgősségi műtéttel el kell távolítani az egész petefészket.  Azt nem tudom, hogyha jóindulatú, és remélhetőleg az, mi lesz azzal a 4,5 cm-es képződménnyel a petefészkében?
Ha meg esetleg mégis rossz indulatú. hogy merjem felelősségteljesen javasolni, hogy ne műttesse meg magát, lejött a konfliktusról, nem fog a továbbiakban problémát okozni...
Kérlek Benneteket, javasoljatok valamit, egy kétségbeesett anya vagyok.
Hogyan lehetne felvenni a kapcsolatot egy olyan onkológussal, aki nem utasítja el az Új Medicinát? Egyáltalán létezik ilyen? Ebben nem tudnátok segíteni?
Nagyon kérlek, válaszoljatok! Köszönöm szépen!


Nanetta

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:092 petefészek-rák MA o
« Válasz #19 Dátum: 2016. December 22. - 00:51:06 »
Kedves Zorba!

Az a tapasztalatom, hogy az újmedicina mély ismerete szükséges ahhoz, hogy ne darálódjunk be a protokolloknak. A lányodnak is kellene ezzel foglalkozni ahhoz, hogy merje bevállalni azt, hogy vár, és figyelteti a "folt" alalkulását. Az egész mizéria azért van, mert félnek az áttéttől, és ezért gyorsan-gyorsan el akarják távolítani a szervet, mert azt hiszik, hogy ezzel megmentik, majd figyelik az embert és találnak újra-újra valamit, ha hagyja magát a diagnózis sokkoknak.

Szóval először is azt javaslom, hogy ha bármilyen vizsgálati eredményt kap, akkor használja a zsebkendő trükköt: monja el egy zsebkendőnek, hogy az orvos most hozzád fog beszélni. Ha ezt elég komolyan megteszi, akkor az automatikus agya nem fog arra reagálni, amit húsz éve bekondicionáltak az er-á-ká hangokhoz.

Érdemes megelőzni pár dolgot:
1. támadási konfliktus: megtámadta a hasamat a betegség, hártyaprogramok
2. elhagyatottság: vizesedés
3. önértékelés letörés: nem vagyok elég jó, hogy megoldjam, meggyógyítsam magam, kötőszövetek
4. veszteségi konfliktus: elvesztem a szervemet... posztmortális konstelláció...

Leggyorsabb tűzoltó módszernek javaslom a kiírást, amiről a youtube-on találtok videót:Tudatossággal, tájékozódással, tanulással lehet a probléma fölé emelkedni, azonos szintről nem lehet megoldani. Amíg az ember retteg, és a tumor marker eredményt várja, meg azt, hogy jóindulatú, vagy rosszindulatú. Számatalan konfliktust szenvedhet el fölöslegesen.

Nekem három petefészek cisztám van, ami ennek a folyamatnak a vége. 15 éve. Azért nem műttettem meg magam annó (az orvos azt mondta, hogy endometriózis és ebbe bele fogok halni és a modern orvostudomány rajtam nem tud segíteni, nem lehet gyerekem... a kontrollon pedig azt mondta, ez a csokiciszta itt van MÉG, erre hagytam ott őket és megkerestem azt az orvostudományt, amely tud rajtam segíteni, de ehhez idő kellett, 10 év, és bátorság, hogy ezt kivárjam és közben tanultam.)

Javaslom, hogy keressetek fel egy konzulenst és keressetek módszert, amivel ő tud oldódni. Tudom, hogy már megoldotta az önértékelés letörését, de 20 évesen egy rákdiagnózis keményebb, mint idősebb korban, amikor az embernek már több tapasztalata van. Szóval a terápia, lelki oldódás javasolt. Én a családállítást javasolnám erre, hogy megnézzétek annak a drámának az okát, hogy miért kellett, hogy halljon egy ilyet, és miért nem egy olyan orvoshoz került, aki mást mondott volna vagy másik fázisban került volna el vizsgálatra. Ennek olyan okai szoktak lenni, hogy valakinek a sorsát átvállalta a családban, akinek hasonló problémája volt (nem muszáj ezt a rokont ismernie, mert ez lélek szintű dinamika.)

Egy petefészekkel is lehet gyermeke, viszont azt a sok stresszt megelőzni, ami éri a műtéttel, a rettegéssel, hogy mikor jön az áttét, megéri azt, hogy tanuljon, tájékozódjon és oldásokra járjon.

Minden jót kívánok Nektek, sorsfordító gyógyulást!

Zorba

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:092 petefészek-rák MA o
« Válasz #20 Dátum: 2016. December 27. - 09:08:07 »
Kedves Nanetta!

Isten áldjon meg a válaszodért! Köszönöm szépen!  Mindent mérlegelünk.

Zorba

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:092 petefészek-rák MA o
« Válasz #21 Dátum: 2017. Január 30. - 16:28:03 »
Kedves Nanetta!

Érdekes fejlemények támadtak lányom petefészkével kapcsolatban.  Nagyon jók az eredmények, viszont most aztán végképp fogalmunk sincs, mit csináljunk. Az összes tumor markeres vérvétel eredménye negatív, az MRI vizsgálat sem mutatott ki "rosszindulatú daganatot". A diagnózis: teratóma.  Ami veleszületett állapot is lehet, tehát biologikailag nem konfliktus eredménye. Kislányom egyébként fantasztikus, egyáltalán nem ijedt meg az első, esetleges rákos diagnózistól. Tisztában van a betegségek vastörvényével.
Viszont nem tudom, hogy ez esetben higgyünk-e az orvosnak, aki persze műtétet javasol.  Szerinte hajszál, meg körömdarabkák lehetnek a képződményben, ami valószínűleg már szét is roncsolta a petefészket, amit ki kell venni.
Szerinted mit tegyünk? Azért is vagyunk bajban, mert  nemsokára menne a lányom egy éves külföldi munkára.
Viszont semmi panasza nincs, nem fáj neki, a menzesze is rendben szokott megjönni. Szóval, nagyon várnék valami ötletet, magyarázatot. Nagyon köszi előre is!

Nanetta

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:092 petefészek-rák MA o
« Válasz #22 Dátum: 2017. Február 05. - 15:19:29 »
Kedves Zorba!

Nagyon örülök a jó eredményeknek. Sokszor csak információ szinten van szükségünk a betegségre. Sokszor, mint a gyerekek le tudjuk állítani azt.

A teratma újmedicinásan egy nagyon erős veszteségi traumára alakulhat ki. Ha lát az ember egy csúnya halálos balesetet, és a szervezet pótolni akarja azt a másik embert. Igazából olyan, mintha klónozni akarna egyet a sejtjéből.

Orovosilag egy ikertestvér maradványa lehet. Ha az előbbi konfliktus nem volt, akkor érdemes az ikertestvérrel foglalkozni. Sajnos szinte minden embernek volt. Az alábbi videóban hallgatunk egy orvosi megfigyelésről, ahol 56 iker várandósságot figyeltek meg. Az ikervesztések viszont abban az időszakban gyakoribbak, mikor még nem is tudnak a várandóssáról, az első napokban.

Ebben a kérdésben először ezt a videót ajánlom (többszöri) megnézésre:Aztán dr. Angster Mária Ikertörténetek című könyvét és családállítást arra a problémára, ami kierül ebből a gyökérből.

Érdemes néha figyeltetni, és konzulenssel, terapeutával dolgozni a konfliktusokon, esetleg, ha van koponya CT, átnézetni, azon több látszik, mint egy alhasi CT-n, ha előtte evett.

Minden szépet és jót:

Nani