Szerző Téma: hasmenés  (Olvasták 8718 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
hasmenés
« Dátum: 2011. Március 22. - 23:35:58 »
Szerv Atlasz lapkód:   2.1.12.   2.1.B.   2.1.C.   2.1.D.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


A hányás és hasmenés agytörzsi agyi duzzanatok, elváltozás különprogramok epileptokrízisében jelentkezik.
Hányás jelentkezhet kisagyi és kéregállományi különprogramok epileptokrízisében is, tehát nem csak a bélre, hanem más különprogramokra is enged következtetni.

Amikor ez hangsúlyosabban megnyilvánul, például a bélgyulladásnál.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:Re:hasmenés
« Válasz #1 Dátum: 2011. Március 22. - 23:36:09 »
Kapcsolódó betegségnevek:
   - vékonybélgyulladás
   - vakbélgyulladás
   - vastagbélgyulladás
   - fekélyes vastagbélgyulladás

Esettörténetek a témában:
   - fáraók átka, hasmenés Egyiptomban - írta: Vadvirág
   - nyaralás: reggeli vagy inkább kitolás? - írta: hargita
ellenőrizte: m819d

morvai11

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:Re:hasmenés
« Válasz #2 Dátum: 2011. Április 04. - 15:12:22 »
Nekem az a tapasztalatom a hasmenéssel kapcsolatban, hogy a háttérben candida gomba áll 160 feletti eredménnyel.
Amikor kezeljük a gombát folyamatosan áll helyre a hasmenés majd megszűnik.
Két esetben tapasztaltam ezt az összefüggést.
Az emberek nagy része candidás akár tud róla vagy nem. Ha jobb az imminrendszer, akkor nem veszi észre az illető.
Morvai Éva

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:Re:hasmenés
« Válasz #3 Dátum: 2011. Április 04. - 16:23:28 »
Éva, a candida gomba az emésztőrendszerben illetékes mikroorganizmus. Nem okozója a hasmenésnek, hanem egy, az emésztőrendszert érintő falat konfliktus MU szakaszában bontja el a KA szakaszban, korábban keletkezett sejtszaporulatot.

Már a KA szakaszban elkezd szaporodni, tényleges aktivitást viszont csak és kizárólag a MU szakaszban mutat. Mivel a gombák nagyon lassú mikroorganizmusok, szükséges, hogy a KA szakaszban elkezdjenek szaporodni, hogy az elbontáshoz elegen legyenek.

Ha az érintettnek hasmenése van, az már a MU szakasz. Minél intenzívebb volt a konfliktus, annál intenzívebbek a helyreállítás tünetei, ebből kifolyólag annál magasabb a candida érték. Az érték tehát a konfliktus intenzitására utal, annak a mérőszáma.

Hiába szabályozzák a gombák aktivitását, az elváltozás valódi okát ez nem szünteti meg. Ha a konfliktus nem volt feltárva és tudatosítva, az egyén újra és újra belefuthat ugyanabba az élethelyzetbe, és kezeltetheti magát candidával élete végéig.

Ha a candidát kiölik a szervezetből, bár a tünetek (a hasmenés is) enyhülnek, a KA szakaszban keletkezett sejtszaporulat (hosszan tartó, intenzív konfliktus esetén daganat) nem kerül elbontásra, a gyógyulás nem biológiailag optimálisan megy végbe. Ilyenkor a daganat betokozódásra kerül, és bár nem okoz panaszokat, szűrésen diagnosztizálhatják jóindulatú daganatnak. Üdv, Vadvirág

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:hasmenés
« Válasz #4 Dátum: 2011. Április 04. - 18:01:43 »
Egy évekkel ezelőtti saját tapasztalat, fáraók átka, hasmenés Egyiptomban esettörténet:

Ez az eset azért különösen kedves számomra, mert 2005. októberében nemhogy nem hittem az Új Medicinában, de nem is tudtam a létezéséről. Az utólagos esetfeltáráskor derült ki, hogy minden a természettörvényeknek megfelelően történt.

Két hetet töltöttünk a párommal Egyiptomban, az első hetet tünetmentesen, a második hét elején viszont minket is (főleg engem) utolért a "fáraók átka" néven ismert egzotikus jelenség: hasmenés (MU szakasz tünete). Az akadémikusok az egzotikus nyaralóhelyek sajátos higiéniai körülményeire fogják a tüneteket, amihez az európai ember szervezete nincs hozzászokva, hozzáedződve.

Egyikünket sem hatották meg a riogatások. Mindketten vidéken nőttünk fel, hozzá voltunk szokva, az élet bizony, nem steril. Minden hivatalos ajánlás ellenére hámozatlanul ettem a paradicsomot, mindent megkóstoltam, amivel a helyiek megkínáltak.

Nagyon meglepett, amikor egy hét elteltével jelentkeztek a hasmenés tünetei, nálam intenzívebben. Három napig tartott, aztán elmúlt, mintha sosem lett volna. Nem gondoltam, hogy az étkezési szokásaink okozták, akkor már korábban is jelentkezett volna.

Pontosan három nappal a tünetek jelentkezése előtt hajókiránduláson vettünk részt. Egész napos program volt, azt ígérték a szervezők, hogy teljes ellátást biztosítanak. Összeismerkedtünk egy másik párral, a két férfi, mindketten céltudatos, vagány személyiségek, hamar megtalálták egymással a közös hangot. Amikor már fél napja hajókáztunk a rekkenő kánikulában, és mindannyian nagyon éhesek voltunk, meg is érkezett az ebéd: néhány szelet paradicsom, egy evőkanál humusz és egy pita. Nem éppen ebédhez méltó mennyiség.

Újdonsült barátunk találóan jellemezte a helyzetet: "Ez nem ebéd. Ez sértés."   - falatvesztési konfliktus, veszélyben az ebéd

Ez volt tehát a konfliktus, az ebéd, amivel szerettem volna jól lakni, ám kiderült, hogy mégis hoppon maradtam. Érzékenyen érintett, mert nagyon éhes voltam, váratlanul is, mert nem számítottam rá. Egyértelműen konfliktust hordozott magában, megütköztem rajta.

Új barátaink csak egy hétig maradtak, az elkövetkezendő három nap során még sokszor találkoztunk. A két férfi állandóan ugratta egymást, új köszönési módot találtak: "Ez nem ebéd. Ez sértés." Ők ezt fölöttébb mókásnak találták, én viszont nem beszéltem róla, elszigetelten éltem meg. A konfliktus eltartott egy darabig, hiszen a fiúk állandóan sínen tartottak azzal, hogy emlegették.

Amikor a barátaink haza utaztak, a párom nem viccelődött többet az esettel, így lassan megnyugodtam és én is lejöttem a konfliktusomról. Másnap reggel már jelentkeztek is a hasmenéses tünetek, pontosan 3 napon keresztül, ameddig a konfliktus is tartott.

Azóta számtalanszor volt alkalmam meggyőződni róla, hogy ha nincs az embernek a beleit érintő falat konfliktusa, akkor nincs a MU szakaszban hasmenése sem. Többször jártam egzotikus helyeken, három évvel később Afrikában rendszeresen az arab piacon ettem, nem éppen európai higiéniai körülmények között. Soha, semmilyen emésztőrendszeri problémám nem volt miatta. Üdv, Vadvirág

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:hasmenés
« Válasz #5 Dátum: 2011. Április 04. - 23:33:19 »
András írta 2008. január 18-án a régi fórumon, érdekes elgondolás:

A hasmenéssel kapcsolatban az a furcsa ötletem támadt, hogy a székrekedéses területjelölési ösztön blokkoltságának a fordítottja. Általában ahol belemásznak az életteredbe, ott alakulnak ki fosásos jelenségek, mondván: "helyet!"

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:hasmenés
« Válasz #6 Dátum: 2011. Június 11. - 10:34:13 »
A Németországban tapasztalt tömeges hasmenés tünetnek külön témát nyitottam, biologikus megközelítések ITT olvashatóak.
Kérlek, hogy ezt a témát ott fejtsétek ki, hiszen az érintettek kikérdezése hiányában csak következtetni tudunk. Köszönöm!

hargita

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:hasmenés
« Válasz #7 Dátum: 2011. Július 05. - 12:30:21 »
Sziasztok!

A hasmenéssel kapcsolatosan nekem is hasonló tapasztalatom van, mint vadvirágnak. Most érkeztem haza Lengyelországból, egy csoportos kiránduláson vettünk részt és amikor megérkeztünk, nagyon éhesek voltunk. A reggelit amikor megláttam, akkor úgy éreztem, hogy jól kitoltak velünk, alig volt amit együnk. Úgy éreztem, hogy éhesen maradtam és övön alulinak tartottam ezt a dolgot, hogy ilyen kevés kaját adtak. A páromnak nagyon nem említettem ezt a dolgot, hogy ez nekem mennyire rosszul esett, de a csoport többi tagja is kevésnek tartotta az ételt. Én ezt elszigetelten éltem meg, nem beszéltem róla, hogy a párom nehogy azt gondolja, hogy én hű de milyen torkos vagyok. A hasmenésem nekem is három napig tartott. A tegnap értem haza és most azért léptem be az oldalra, hogy nézzem meg, milyen konfliktus okozza a hasmenést.
Köszönöm vadvirág az egyiptomi eset leírását!