Szerző Téma: A legveszélyesebb hiba, amit ember elkövethet...  (Olvasták 4239 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Roberto

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 942
A legveszélyesebb hiba, amit ember elkövethet...
« Dátum: 2011. Május 21. - 01:31:00 »
... egy egészségügyi kérdésben:

azonnal készpénznek venni egyetlen egy ember diagnózisát (tünet-ítéletét) és prognózisát (megbetegedés-lefolyás-előrejelzését). Minden kijelentésről meg kell győződni, és ellenőrizni kell.

Legyen bármilyen "nagy koponya" vagy "félisten". Ha emberből van, tévedhet. És mi van ha téved? Felesleges a parázás, rettegés, rémület! Mi van, ha rossz volt a gép, és mindenkit becsapott? Hányszor ellenőrizték a diagnózis helytállóságát (mások is)? Csak óvatosan.

Ezért - a mai világban - legalább három szakértő diagnosztát meg kell kérdezni (külön-külön!) és legalább öt egymástól független betegségügyi szakértő véleményét, prognózisát ki kell kérni (külön-külön!) És még azokat is össze kell (tudni) vetni!

Szóval nem csak úgy megy az, hogy "jajnekem-bepánikolok".
Ez nagy luxus. És nagy felelőtlenség.

Miért veszélyes a pánikolás és a hosszabb távú rettegés?

Mert a két-ségbe-esettség*,                  (*istentől-elválasztottság? istenbizalom-vesztettség? mi ez?)
fél-elem,
rettegés,
rém-ület,
ijedt-ség,
idegfeszült-ség,
lelkiismeretfurdalás,
bűntudat,
szégyenérzet,

MIND KONFLIKTUS INTENZITÁS FŰTŐANYAG.

A félelem veszélyes. FIZIKAILAG tönkreteszi az agyunkat. A félelem, és a két-ségbeesés mértéke határozza meg az agyi szinapszis-roncsolódás (agyi lézió, kapcsolódás-rongálódás, ingerületátvitel-sérülés) súlyosságát és kiterjedését. A rettegés miatti agyi lézió komoly fiziológiai esemény. Félő, hogy a bioszámítógépünk roncsolódása csökkenti az életkorunk időtartamát...

Minél intenzívebb egy konfliktus ANNÁL gyorsabban alakul ki nagyobb területen az agyi lézió, és annál intenzívebb lesz szervi szinten az elváltozás súlyosbodása a K.A. szakaszban (is).

Minél intenzívebb volt egy konfliktus az aktív szakaszban, annál intenzívebb tünetekkel KELL számolni a megoldás utáni szakaszban. (Ennek minden szóba jöhető kockázatára fel lehet készülni). Lehet rá számítani, hogy meggyötör egy migrén, vagy erős fájdalmak lépnek fel - úgy agyi, mint szervi szinten.

Az újonnan elszenvedhető pánikok megint kiküszöbölve, mert nem meglepetésként ér a tünet.

Ezáltal minimalizálni lehet a kellemetlenségeket!

Csak észnél kell lenni... és a fejünket nem elveszíteni.

És előre felkészülni, hogy a lehető legkevesebb, életet, túlélést, fajfenntartást, nyugalmi állapotban tovább létezést fenyegető meglepetés érje az embert. Ugyanis csak ezek a konfliktusok okoznak agyi léziót - a biológiai konfliktusok.