Szerző Téma: tudathasadás, elmezavar, skizofrénia  (Olvasták 14279 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
tudathasadás, elmezavar, skizofrénia
« Dátum: 2010. November 28. - 23:33:25 »
Szerv Atlasz lapkód:   6.4.B.   6.5.A.   6.0.A.   6.0.B.   

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:tudathasadás, elmezavar, skizofrénia
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 28. - 23:33:31 »
Skizofrénia: tudathasadás, nemvalósághű valóságértékelés

"amikor más színben látjuk a világot, mint ami..."
"Néha ilyennek, néha olyannak, mindegy, nem olyannak, amilyen az valójában..."

A köztudatban szinte csak a súlyosabb "másvilágbanélő" zakkant, zavarodott embereket értik alatta, pedig a skizofrénia mint egy bőrkiütés, vagy bármi más, gyakoribb, mint gondolnánk. Csak a nagy többségnél nem súlyos...

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:tudathasadás, elmezavar, skizofrénia
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 23:33:37 »
Esettörténetek alább, vagy lapozd át a Fórum hangulati, mentális- és elmezavarokkal foglalkozó részét.

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
elmezavar
« Válasz #3 Dátum: 2011. Február 11. - 22:41:31 »
Eddig 26 elmezavart ismerünk. Az elmezavarok idején kényszeres viselkedés, ellenállhatatlan késztetés, előre beprogramozott viselkedésminták és látókörszűkülés, némelyiknél különleges tudatmódosulás is tapasztalható. Elképedéssel és döbbenettel vesszük tudomásul, hogy életünkbe, viselkedésünkbe be vannak programozva sajátos "vész-programok". Ha előre meghatározott feltételek teljesülnek, és a megfelelő agyi relé kombináció jön össze, bekapcsolnak. A konfliktusok súlyosságától függ az elmezavar súlyossága.
De nem csak vészprogramok léteznek, hanem létezik ún. "falka-program" is, mely már magasabb szinten hangolja össze az élőlények együttlétezését. Ezek részleteit taglalja a Haladó Szerv Atlasz kék hátteres része.

Elmezavar akkor lép fel, amikor valakinek ugyanazon agyi részben jobb oldalt és bal oldalt egyidejűleg van egy biológiai különprogramja szimpatikotóniás szakaszban (az epileptoid/epileptikus krízist beleértve). Lásd az ábrákat a szerv atlaszban az adott agyi részeknél. A velőállomány vezérelte szervek esetében (mivel a szervi elváltozás biológiai értelme a megoldási szakasz végén nyilvánul meg) az elmezavar a DHS kezdetétől egészen a különprogram(ok) végéig áll fenn.

„Az elmezavar valójában nem is elmezavar, hanem egy különleges elme állapot, amikor a „robotpilóta” a tudattól visszaveszi a vezérlést. Aki konstellációban van és elmezavar lép fel nála, döntésképtelen, nincsen tudatában tetteinek, nem érez felelősséget cselekedeteiért.  Ha jobban belemélyedünk a biológiai logikába és elsajátítjuk a biológiai, a bio-logikus gondolkozást, hamar felfedezzük, hogy ezeknek a „viselkedésbeli különprogramoknak” túlélési szempontból döntő jelentősége van! Mert amikor valaki a többszörös konfliktusaival bezárja magát a saját kelepcéjébe „és már a konfliktus megoldása is konfliktus számára” akkor egy időre bekapcsol a robotpilóta és anélkül, hogy az érintett tudatában lenne, kimozdítja magát élhetetlen élethelyzetéből. Ez volna az anyatermészet megoldása arra az esetre, amikor már végképp úgy gondoljuk, hogy nincs kiút...”

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:tudathasadás, elmezavar, skizofrénia
« Válasz #4 Dátum: 2011. Május 21. - 19:41:53 »
A köztudatban szinte csak a súlyosabb "másvilágbanélő" zakkant, zavarodott embereket értik alatta, pedig a skizofrénia mint egy bőrkiütés, vagy bármi más, gyakoribb, mint gondolnánk.

Hogyan nem tűnik ez fel? Úgy, hogy nem súlyos. Nem borítja meg az ember életét (vagy van aki vigyáz rá), nem rombolja le az emberi kapcsolatait, nem üt meg szélsőségeket, így akár bele is ragadhat, vagy "ki-be járkál az egyéni másvilágba" - akkor, ha jelentősen nem változik semmi körülötte. Konfliktusai, és sínjei vonatkozásában más színben látja a világot, mert így számára elviselhetőbb. Az elváltozások intenzitása szinte minden agyi rész esetében jelentősen lecsökken - a módosult tudatállapot miatt "nem veszi fel" a világ eseményeit, nem veszi tudomásul. Ebből kifolyólag a szervi elváltozások is sokkal lassabban súlyosbodnak, a két góc "befékezi" az elváltozások súlyosbodását - lassabban nő a daganat, lassabban megy a sorvadás. Az elszenvedett konfliktusok súlyossága határozza meg az agyi lézió natív CT-felvételen kimutatható méretét, és az pedig tudatmódosulás súlyosságának mértékét. Az elmezavarokat a konfliktusaik megoldásával, akár teljes környezetváltozással, a sínek tudatosítás általi felszámolásával lehet minimalizálni és megszüntetni.

"Az emberiségnek végre hatalma van az elmebajok felett is."

Elmezavarok, tudatmódosult állapotok akkor jönnek létre, ha
1. ugyanazon agyi részben, az adott agyi rész jobb és bal oldalán, egy időben, legalább két konfliktus K.A. szakaszban van, vagy
2. ha az egyik K.A. szakaszban, míg a másik E.K.-ben van (röviden: szimpatikotóniás állapotban), vagy
3. a velőállomány vezérelte különprogramok esetében az elmezavar a konstelláció beálltától az egyik különprogram kifutásának végéig tart - nem csak a szimpatikotóniás együttállás idején. Utóhatás.

Bár a kettős együttállás, a konstelláció minden agyi részben előfordulhat, létrejöhet, a hagyományos értelemben vett skizofrénia inkább az agykéreg nemi/birtok zónájában párhuzamosan meglévő hameri gócok esetén, azok mentális tüneteire jellemző. Később, lejjebb még kifejtem.

Nem tipikusan skizofrénia, de ahhoz nagyon hasonló tudatmódosult állapotokkal azonban MINDEN agyi rész konstellációjánál találkozunk. Lélek szinten más a megnyilvánulási formája, frekvenciája, más az (isteni lény földi vevőberendezésének) sávszélessége, teremtő* megnyilvánulási képessége: 1. elbutulás, 2. érzéketlenség, 3. értékelészavar, 4. módosult tudatállapot (álomvilág). *Minél súlyosabban be van konstellálódva valaki, annál inkább mások közreműködésére, gondozására, netalán saját épsége érdekében őrzésére szorul.Nézzük meg a fejlődéstörténetileg korábbi agyi részeket is.

       Egy entodermális konstellációban, az agytörzsben bekövetkező szimpatikotóniás állapotú Hameri gócok eredménye tudatszűkülés, demencia, értelmi visszaesés, megzavarodottság.

Kutatásaink szerint úgy a kisagyi mint a velőállományi konstellációban benne van a másik mezodermális vezérlőközpont jellegzetessége, csak kisebb mértékben.

       Egy mezodermális konstellációban, külön a kisagyban és külön a velőállományban is ún. tudatcsorbulást tapasztalunk, ami alapból együttérzés-csökkenést jelent. (De pl. kisagy bal oldal és velőállomány jobb oldal kombinációban még nincsen bizonyíték, hogy kölcsönhatás lenne, tudatmódosult állapottal. A humanitás, az együttérzés, törődés, a szolidaritás ALAPTERMÉSZETÜNK! Attól csak eltérni lehet - konstellációban (agyi rövidzárlatokkor).

Mennyivel másképpen nézünk így a kártékony emberekre? Szabad-e a tudatszűkült zavarodottakra ráfogni, hogy rosszindulatú? Súlyos konfliktusoknál (mentális önvédelemből) képesek vagyunk visszaesni az értelmi szintünkről (akaratlagosan persze nem) és gyogyós-dedósként viselkedni. Börtönnel a a múltat nem lehet visszacsinálni, és büntetéssel az embereket nem lehet a saját mentális börtönükből felszabadítani.

De mivel a mezodermális szöveteknek két nagyobb vezérlőközpontja van az agyban, az alap jellegen túl, másfajta hajlamok és kényszerek is megnyilvánulnak (pontosabban az alap jelenségen túl, kétfajta jelenség eltérő mértékben kombinálódik) a következőképpen:

       A kisagyban:
       együttérzés-csökkenés (alap) + aszociális, szociopata viselkedés* (erősebb) + önértékelési és másokat értékelési zavar** (enyhébb)

       A velőállományban:
       együttérzés-csökkenés (alap) + önértékelési és másokat értékelési zavar** (erősebb) + aszociális, szociopata viselkedés* (enyhébb).

* aszociális, ellenséges, közösség-ellenes, társadalom-ellenes, végső soron önpusztító, ártó, kártékony viselkedés, kegyetlenség, stb.
** kényszeres leértékelés és kényszeres túlértékelés is egyidejűleg. Aberrált, önmagát, fajtáját túlértékelő, támadó jellegű sínfüggő és ellentétes irányú érzelmek, képesség-tudatzavarok, ambivalens viselkedés, szélsőséges, elFAJult, cezaromán, megalomán, nárcisztikus viselkedés, öndícsőités, vagy dicsőítés elvárása. "A lelkiismeretfurdalás és a bűntudat teszi tönkre az ember önértékelését, ettől válik valaki destruktívvá."

       A kéregállományi konstellációkban, a kéregállományban, csak meghatározott reléközpontok kombinációjában van, és ott is igen kifinomult tudatmódosulás (elmezavar), hangulati zavarral. (Érdekes mód nem minden kombinációban van. Van kombináció ahol - eddig úgy tűnik - nincs semmi elmezavar! Az elszenvedett konfliktusok jellege határozza meg a bekapcsoló léleknek ellenállhatatlan kényszeres-viselkedés-szoftverprogram típusát. Részletek a Szerv Atlasz Haladó részében, 6. fejezet.)

A tudathasadás, skizofrénia hagyományos definíciója legjobban a nemi/birtok zóna konstellációk mentális tüneteire jellemző. (Ilyenkor tapasztalunkmániátról és depressziótról, valamint módosult tudatállapotot).

Eltérő agyi részek konstellációiban még nem sikerült egyértelműen kideríteni összefüggéseket, lehet, hogy van, lehet, hogy nincs.