Szerző Téma: autista mániás konstelláció  (Olvasták 19235 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
autista mániás konstelláció
« Dátum: 2011. Március 07. - 20:34:24 »
Szerv Atlasz lapkódok:   6.5.2.   6.5.A    6.5.B.   6.5.C.   6.5.D.   6.4.C.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #1 Dátum: 2011. Március 07. - 20:36:45 »
Mániás-autisztikus konstelláció: Az érintett úgy dolgozik (akár ismétlődő, monoton dolgokon)mint a gép, munkamániás, belemerül, belefeledkezik a maga kis  „szakterületébe” (valójában nem sok vizet zavar, ritkán viszi sokra) nincsen magánélete, az élete ciklikusan ismétlődő, egyhangú.Nem szereti a változást, a kreativitást - „az ideális alkalmazott”. Nem szeret kommunikálni, beszélgetni, „belemerülök a számításaimba”.
A konfliktusok súlyosságától függ az elmezavar súlyossága. (forrás: szerv atlasz)

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #2 Dátum: 2011. Március 07. - 20:36:52 »
Esettörténetek a témában:
   - autista mániás konstelláció - írta: Huszár Nelli
   - munkamánia, autista billegő - írta: Vadvirág
ellenőrizte: m819d

Huszár Nelli

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 13
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #3 Dátum: 2011. Március 26. - 14:24:17 »
Tiszteletem Mindenkinek!

Már egy ideje latolgatom, hogy feltegyem-e a következő esettanulmányt a fórumra.
Nagyon örülök, hogy külön topicot nyitottatok a mentális ÉBK-knak!

Nem túl népszerű téma a fórumozók körében, de sajnos annál gyakoribb. Engem nagyon érdekelnek az elmebajok és azok miértje. Hogy miért? Erre nagyon egyszerű a válasz. 24 éve egy pszichiátriai zárt osztályon dolgozom. Napi szinten áll módomban látni és megfigyelni, magamban kielemezni, hogy milyen konstellációban van az egyén. Sajnos lehozni róla, már keményebb dió. De, ha ismerjük a mechanizmust és megértjük, teljesen más szemmel nézünk az emberre és előre tudjuk, hogy milyen testi tüneteket fog produkálni, ha lejön a konstellációról.

Csodálatos felismerésekben van részem elég gyakran. És mindezt a GNM-nek köszönhetem!
Nélküle ugyanolyan értetlenül állnék a dolgok elé, mint a többi fehér egyenruhás társam.
Na de rátérek a lényegre!

A nyáron történt. Éjszakára mentem és a kollégák azzal fogadtak, hogy új beteg van. 50 éves férfi,aki 3 nappal ezelőtt még  normális munkásember volt. A felesége, aki behozta, elmondta, hogy 3 nappal előtte bikákat szállítottak (terelték fel őket a vonat tehervagonjába) és a szerencsétlent felöklelte egy rémült-felbőszült bika. A férfi elesett. Odaszaladtak többen, hogy felsegítsék. Fizikai sérülés nem történt, nem volt rajta egy karcolás sem. Viszont MEGNÉMULT. A tekintetét egy pontra szegezte és nem vett tudomást a külvilágról. (autista konstelláció ?).

Ápolgatták otthon, a háziorvos nem tudott vele mit kezdeni és ajánlotta, hogy hozzák be "hozzánk". De a feleség sírt, nem akarta. Így küszködtek 2 napig. A 3. napon elkezdett intenzíven hallucinálni. Állandón a plafont nézte ijedten kapkodva a tekintetét - mintha a plafonon látott volna valamit, amit a többiek nem. Akik közeledtek hozzá azokra rátámadt. Végül behozták. Amikor először láttam a következő kép tárult elém: feküdt az ágyon, a lábait az égnek emelte (mintha kapálózna vagy kerékpárt hajtana), intenzíven hallucinált rémülten a plafonba révedve kapkodta a tekintetét és ami nekem rögtön feltűnt: A JOBB ÖKLÉT NYOMKODTA A SZÁJÁBA, MINTHA KIAKARNA VENNI ONNAN VALAMIT!

Gége-nyálkahártya- vagy gége-izomzat külön programra gondoltam. Látszólag nem volt magánál, mégis ösztönösen érezte, vagy próbálta valahogy mutatni, hogy ott a gond. Addig nyomkodta a kezét a szájába, míg öklendezni kezdett. Alig vártam, hogy a kolléga befejezze abban a szobában a munkáját.
Elhatároztam, hogy beszélek hozzá a konfliktusáról. Éjjel fél 12-kor bementem.

A lábával folyamatosan a plafon felé kapálózott, mintha biciklizett volna, majd arra rugdosott, amerről közeledtem, és közben a folyton a plafonra kapkodta a tekintetét. Én szép halkan elkezdtem beszélni hozzá, hogy mi történt vele, hogy tudom mi a baja, hogy segíteni akarok neki mert úgy látom szenved. Pár perc után leengedte a lábait az ágyra és kivette a kezét a szájából. (!!!)

A tekintetét pedig úgy rám szegezte, hogy azt hittem átszúr! Teljesen lenyugodott! Kb. 10 percig beszéltem neki a várható tünetekről, hogy valószínű lesz fulladásos rohama őrült köhögés kíséretében mielőtt majd meg tud szólalni. Nem vette le rólam a szemét és egyszer csak elkezdett csorogni a könnye. Ebből tudtam, hogy megértett.

Az éjszakát nyugodtan aludta végig, szinte meg sem mozdult.

Két napig nem láttam, mert szabadnapos voltam, de a harmadik napon reggel bekövetkeztek az "újmedicinás jóslataim". A kolléga, akit beavattam, azt mondta, hogy boszorkány vagyok. A betegünk majd meg fulladt! Kapott mindenféle hörgőtágítót, oxigént-tényleg azt hitték hogy megfullad, alig kapott levegőt.

Aggódtam én is, de kalkulálgatva az időtartamokat, nem izgultam miatta annyira. Ésszerű ellátásban részesült, és sejtettem, hogy nem fog sokáig tartani. Ez után jött a köhögési roham és a 6 napig néma ember MEGSZÓLALT!

Rekedt, fáradt, nehézkes hangon, de megszólalt! Nem hallucinált, teljesen magánál volt, teljesen normális volt!

Nekem meg az volt nagyon érdekes, hogy mindenki hogy el van hűlve rajta, hogy seperc alatt hirtelen meg is szólalt, meg normális is lett! Pár nap után hazaengedtük. Nem szólt nekem semmit, valószínűleg arra már nem emlékezett, hogy ki hozta ki a pokolból, a konstelláció magánzárkájából. Hát ennyi!

Nekem is lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.

Ha ez ugye autista konstelláció volt (nálunk csak acut psichozis volt a diagnózis), akkor először volt egy birtokbosszúsági konfliktusa szimpatikotóniás szakaszban (jobb kezes férfiről van szó), és aztán jött a rémület konfliktus a nőies érzelem világ (tünetei alapján érintett volt a gége izomzat + nyálkahártya + beszédközpont) és ez adta a konstellációt. A mérlegszabálynak megfelelően a rémületkonfliktus felé súlyozódott a konfliktus és ez miatt lett mániás, hisz amikor közeledtünk felé (félelmében talán védekezésből) aggresszív lett... Jól gondolom?

Kérném tőlem tapasztaltabb Újmedicinások hozzászólását, kiegészítését esetleg korrekcióját az esettel kapcsolatban!

Üdvözlettel: Nelli

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #4 Dátum: 2011. Március 26. - 18:27:59 »
Nelli, minden elismerésem! Pontosan! Az autista konstellációhoz ivarérett JK férfinél kell először egy düh konfliktus (talán a terelés közben bosszankodott a jószágok vagy más miatt) és amikor éppen "önfeledten" a bosszúságán járt az esze, jött a felölkelés, a meglepetésszerű rémületkonfliktus, ami a másik oldalon becsapódva skizofrén (megzavarodott) konstellációba kapcsolta. Az érintett relékombináció pedig valóban az autista konstelláció.

Igazából amit leírtál, megáll, nem tudok mit hozzátenni.

Emberileg pedig... az amit te csináltál, amit tettél érte, önzetlenül, a legtöbb, amit ember tehet!

Köszönet érte! Meghajolok előtted.

Nem vagy te boszorkány, "csak" egy haladó újmedicinás... :)  A tudással rendelkezőket a történelem korábbi korszakaiban is földönkívülinek, istennek vélték... úgy hogy nem csodálkozom a kollégák véleményén...
Ez a különbség a hagyományos, meg az új medicina között... :)  Ami nekik csoda, nekünk természetes. :)

Mindenesetre nekem lenyűgöző,

ahogyan "bejuttattad" a lelkéhez az információt, és emiatt lejöhetett a konfliktusról. Csodálatos! Gratulálok!!!!!!

Ha nem szeretne még egyszer visszakerülni, azért nem ártana neki magának is tudni, mely érzelmi tartalom az, mely konfliktus-érzelem-árnyalatok azok, amik esetleg újból sínre tehetik. Feltételezem a családnak se mindegy, instabil-e apuka...

Ha ott akkor nem beszélsz vele, lehet, hogy soha többé nem jön le a pszichózisról, és ott végleg ragadt volna a pszichiátrián, és nem lehetne hasznos tagja a társadalomnak. Akár csak az esettörténetével is...

A drága ember, ha tudná, hogy mit köszönhet neked... Visszaadtad az életét! Köszönet érte!

H.Feri

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 248
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #5 Dátum: 2011. Március 26. - 20:39:57 »
..Már egy ideje latolgatom, hogy feltegyem-e a következő esettanulmányt a fórumra. .......
Fantasztikusan tanulságos az eseted Nelli. Magam részéről nem tudok hozzá szólni, azonban úgy gondolom, bejegyzéseddel -mondhatni- egy új fejezet kezdődött nem csak ezen fórum, de a magyar GNM történetében.
Csak így tudom neked megköszönni bátorságodat.
barátsággal:
H.Feri

Karcsi

 • ***
 • *
 • Hozzászólások: 38
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #6 Dátum: 2011. Március 26. - 21:28:54 »
Csodálatos! Köszönjük Nelli! Ha szabad kérdeznem, te hol tanultad az ujmedicinát?
A történeted azért tanulságos, mert ÉKES BIZONYÍTÉK arra hogy működik az ujmedicina - én TUDOM - és hogy mire van szükség a valódi gyógyuláshoz... Még egy ilyen durva dolognál is. Rendes tőled, hogy leírtad és megosztottad velünk!

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #7 Dátum: 2011. Március 27. - 07:33:48 »
        Nagyon felemelő számomra is ez az esettörténet és nagyon tanulságos, Nelli nagyot alkotott, gratulálok én is!

      Bár menetközben megváltozott a témacím, az agresszív jelző kikerült belőle, mégis, a történetből látszik, hogy a megnémult ember egy idő után agresszív viselkedési tüneteket produkált. Az autizmussal együttjáró agresszivitás akkor jöhet létre, ha az autista konstellációhoz még hozzájön egy harmadik, aktív szakaszban lévő különprogram, és ez pontosan a nemi/birtok zóna baloldalán lévő, identitás-konfliktusra reagáló vezérlőközponthoz tartozik. Ezáltal az autista konstellációhoz keletkezik egy második, egy agresszív konstelláció.

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #8 Dátum: 2011. Március 27. - 12:57:27 »
Nelli, nagy-nagy köszönet a példaértékű esettanulmányért, a helytállásodért pedig minden elismerésem!

János, bár végső esetben elképzelhetőnek tartom, amit az agresszív konstellációval kapcsolatban írsz, nem tartom valószínűnek, hogy egy autista konstellált ember még egy harmadik nemi-birtok konfliktust is elszenvedjen, hiszen megváltozott tudatállapotban van.

Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy a rúgkapálás, hadonászás nem az agresszivitás jele, hanem a rémület pillér megnyilvánulása. Számomra meggyőzőbb magyarázat, hogy amikor a bika felöklelte a férfit, hasonlóan, kapálózva próbált menekülni az életveszélyből. Jelen esetben nem gondolom, hogy a kapálózás a zártosztálynak szólt, hanem bármilyen élőlény, amely fölé magasodott az érintettnek (ha feküdt, nem volt nehéz), a fölé magasodó bikára emlékeztethette, emiatt sínre került és a rémületkonfliktusa súlyozódott.

Mivel Nelli ismeri teljes részletességgel az esetet, úgy gondolom, ő tudna ezzel kapcsolatban bővebb információval szolgálni.

Huszár Nelli

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 13
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #9 Dátum: 2011. Március 27. - 16:11:30 »
Vadvirág, úgy érzem, a Te megközelítésed közelebb áll jelen esetben az igazsághoz.
A férfi nagyon hallucinált. Optikai hallucinációi voltak, állandóan felfelé kapkodta a tekintetét ,mert ott látott valamit, amitől nagyon félt. A pupillái tágra nyíltak, szakadt róla a hideg-verejték,remegett. Felfelé rugdosott, szinte éreztette, hogy védekezik a veszélyes valamitől, ami szerintem is a bika volt. Ha közeledtünk felé, akkor sem vette le a szemét a plafonról, de a szeme sarkával észlelte, hogy újabb veszély van a láthatáron  és akkor már felénk rugdosott. Egyértelműen a rémület volt túlsúlyban. Karcsi, én Robertónál tanultam pár hónapja, és a Szerv Atlaszt használom előszeretettel, sikerrel.
Köszönöm Mindannyitoknak az elismerő szavakat! Nagyon jól esik ! És örülök, hogy olyan témát dobtam fel, ami elgondolkodtat valamennyiünket!

Szeretettel : Nelli

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #10 Dátum: 2011. Március 29. - 20:23:17 »
Egy korábbi tapasztalatot szeretnék megosztani, munkamánia, autista billegő esettörténet:

JK normál hormonállapotú hölgy kedves ismerőse bejelentette, hogy szerelmi bánatát "orvosolandó" öngyilkosságot követ el. A hölgy rémületkonfliktust szenvedett el, miközben az ismerőse részletesen ecsetelte az interneten, hogyan fogja tettét kivitelezni. A konfliktus hatására lecsökkent a hölgy női hormon szintje, immár férfias érzelemvilággal képes volt bosszankodni, mérgelődni, ismerőse ugyanis gyakran hívogatta telefonon, hogy rázúdítsa szerelmi bánatát (segítséget viszont nem fogadtott el, és ezt nagyon rossz néven vette).

Amikor a hölgy a depresszív sínre került rá, magába fordult, elvonult a külvilágtól, hosszú időre kikapcsolta a telefonját, hogy még véletlenül se kelljen beszélnie senkivel, különösen az ismerőse passzív önsajnáltatását ne kelljen hallgatnia, mert az fölöttébb bosszantotta. Bár igyekezett ez utóbbi konfliktust kibeszélni magából, mivel barátai hasonló véleményen voltak, csak belehergelte magát a konfliktusba. Amikor pedig mániás sínre került, este 8-9-ig a munkahelyén dolgozott, saját bevallása szerint élvezte, hogy belemerült a munkájába, az önként vállalt túlórákat használta kifogásként, miért nem ér rá másokkal beszélgetni (különösen az ismerősével).

Mániás sínre kerülve aktívan belemerült a munkájába, így nem kellett másokkal kommunikálnia.
Depresszív sínre kerülve passzív módon nem kommunikált azáltal, hogy a telefonját kikapcsolta.

Egyik konfliktus sem volt különösebben intenzív, a hölgy barátai azt hitték, valóban csak túl van terhelve a feladataival.

A hölgy konfliktusai spontán oldódtak meg (akkor még nem ismerte az Új Medicinát), amikor meghívást kapott egy vidéki lakodalomba: ott lejött a sínjeiről, valamint a konfliktusairól is megfeledkezett. Régi kedves barátaival elegyedett beszédbe és megújult lelkesedéssel vetette bele magát ismét a társasági életbe. Túlóráról többet hallani sem akart, helyette inkább a barátaival találkozott. :-)

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #11 Dátum: 2011. Április 03. - 00:30:55 »
Csürdöngölő írta 2010. június 20-án a régi fórumon:

"Egy jó barátunknak van egy autista leánya, olyan jellegű autista aki nem is beszél. A szülők mindent megtettek érte, nagyon önfeláldozó módon, s nagy együttérzéssel folytak bele az autisták iskoláztatásával, képzésével kapcs. dolgokba.

A lány születése előtt kevéssel a családot autóbaleset érte ( fejreálltak ). A szülés ennek ellenére nem indult meg, a gyerek időre, normális szüléssel jött a világra. Szépen fejlődött fizikailag, s csak idővel vettél észre, nem tart szemkontaktust, később meg nem beszélt. Vitték minden lehető terápiás helyre..."


Ha a gyermek édesanyja az autóbaleset kapcsán rémület- vagy birtokféltési konfliktust szenvedett el (a biológiai oldalúságától és a hormonális állapotától függően), melyet gyermeke az anyaméhben átvett tőle, adott az autista konstelláció egyik pillére. Az, hogy a gyermek nem beszél, egyértelműen a gége reléközpont érintettségére utal, a góc ilyen esetekben kiterjed a beszédközpontra.

B. Andrea

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #12 Dátum: 2011. Május 05. - 13:01:25 »
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Elvégeztem a GNM tanfolyamokat, úgy ahogy képbe kerültem, ám van egy erőmet/tudásomat meghaladó helyzet.

Röviden:
Fiam 18 éves koráig teljesen "normális" volt, rendkívül jó adottságokkal, képességekkel,stb.
Akkor történt valami, mai napig nem tudom, hogy mi... csak feltételezéseink vannak, aminek a hatására teljesen bezárkózott, leépített minden emberi kapcsolatát, nem kommunikált semmilyen módon, mai napig nem beszél... 6 év telt el így... nem részletezem.

Minden elképzelhető és elképzelhetetlen módon próbáltunk az évek alatt segíteni neki, de hát mindenhez ő kell, s ez egyenlőre a hiányzó és pótolhatatlan láncszem.

Kb. 8 hónapja voltunk egy homeopátiás gyógyítónál, s a szert sikerült beadnom neki, az fizikailag belendítette.
Elkezdett dolgozni egy barátunk kerámiaműhelyében (terápiás jelleggel, kap érte némi pénzt is), s több mint fél éve sportol ismét, tehát kimozdult a szobájából és az ágyából, de továbbra sem beszél, elhanyagolja magát, ez idő alatt áttért a teljes vegán étrendre, s mániákus dolgai is akadnak szép számmal.

A GNM mint reménysugár itt van, de egyedül nem tudok ezen a vonalon elindulni. Kényszeres autisztikus konstellációt okoskodtam ki, de itt megállt a tudomány(om).
((Valamilyen számú skizotípiás rendellenesség, autisztikus viselkedészavar - ez a hagyományos pszichiátria diagnózisa))

Mivel nem egy egyszerű esetről van szó, s különösen nehéz így, hogy érintve vagyok benne, szeretnék tanácsot kérni itt a fórumon, illetve javaslatot arra, hogy kihez fordulhatnék, pl. egy szakmabeli GNM szemléletű orvoshoz...

Köszönöm a figyelmeteket, s várom a javaslataitokat!

Andrea

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #13 Dátum: 2011. Május 11. - 05:07:35 »
Szia Andrea!

Örülök, hogy már nem új neked az új medicina. Így százszor könnyebben, gyorsabban boldogulunk.
Akkor a lényegre térek... Az eset összerakásához legalább a kezűségét kéne még tudni.
Jobbkezes vagy balkezes-e a fiad?

De válaszolok anélkül, hogy megmondanád - mindkét eshetőségre.

- Ha jobbkezes, akkor először volt a bosszúsági konfliktus majd egy rémületkonfliktus a gége motorikus reléközponton (valszeg kiterjed a beszédközpontra is) amitől megnémult. Ehhez tudni kéne, hogy ezer százalék képtelen hangot kiadni, vagy csak "nem ad". Ha tud kiadni, akkor talán kisebb a gége motorikus góc (gégeizom mozgató vezérlőközpontján lévő Hameri-góc).

- Ha balkezes, akkor is (hormonális állapotából és érzelemvilágából kifolyólag itt is) egy bosszúsági konfliktus volt az első. Balkezes férfinél a másodlagos konfliktus viszont nem rémület, hanem egy másik férfias konfliktus, egy ún. birtokféltési konfliktus. Féltem magam, féltem anyám, apám, a dolgaim, a helyem, stb. És ez miért érdekes?

A feloldás sorrendje a becsapódás sorrendjével ellentétes. A bosszúsági konfliktus nem hozzáférhető.

Mi az, ki az akit félt, ill. miért volt (van) rémület benne? Ha nem beszél, írja le, rajzolja le,
mutogassa el. Formázza meg kerámiából, vagy rajzolja bele. Akármi, csak valahogy "tegye ki ami benne van".

Mivel konstelláció idején az érintett módosult tudatállapotban van, nem, vagy alig gyülemlik konfliktustömeg. Ezért igencsak kicsi a valószínűsége, hogy hosszú helyreállítási szakaszokkal, komoly krízissel kéne szembe néznetek. A köhögőrohamot nem ússza meg (ő sem), a motorikus góca regenerálódásával át kell essen rajta. Krízis idején egy időre ismét módosult tudatállapotba kerülhet, ne ijedjetek meg miatta, kapjon levegőt, és legyen nyugodtan, biztonságban.

A másodlagos konfliktus megoldása után jöhet az eredetileg elsődleges, bosszúsági konfliktus megoldása.
Ha egyáltalán van még neki tárgya. Mi volt (van) ami bosszantja, és nem nyugodhat meg miatta? stb.

(Így, a konstelláció megoldódásával, előfordulhat, hogy az évek távlatában a jelenben, tárgytalanná válik, de nem biztos.) Az a biztos, ha az érintett nem érzi már a dolgot dühítőnek, bosszantónak.

Ha nem vagy nagyon nehezen boldogultok, lehet hogy valami vagy valaki sínen tartja. Érdemes megpróbálni a környezetváltoz(tat)ást. Sín lehet nem csak a lakás, a ruhái, a dolgai, a számítógépe, hanem sínként hathatnak maguk a szülők is: ha sikerült valakinek a gyereket feldühíteni és aztán ráijesztettek valamivel (míg a gyerek dühöngött). Annak hatása hirtelen viselkedésváltozást eredményezett (erre néha szoktak emlékezni).

Szóval, azt sem árt kitisztázni (ha lehet), van-e a szülőnek a konfliktusnál szerepe, akár konfliktálóként, akár sínként. A köretet megspóroltam, remélem ettől máris előrébb vagytok. Üdv mindenkinek!

B. Andrea

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #14 Dátum: 2011. Május 11. - 07:39:54 »
Kedves Roberto!

Nagyon köszönöm a részletes válaszod, s igen, kifelejtettem néhány alapvető információt a levelemből... jobbkezes, s fizikailag képes a hangadásra, de csak nagy ritkán, erőfeszítések árán mond egy-egy szót.

Nehéz neki beszélni, összpontosítania kell, hogy megszólaljon, magától szinte sosem teszi, ha "erőszakos" vagyok, abban, hogy szóra bírjam, egy-egy szót ki tudok belőle sajtolni, de az a jellemző, ha jó passzban van, hogy biccent a fejével, ha igen, ill. semmit sem csinál, ha nem a válasza valamire.

A környezetváltozás majd egy éve megtörtént, mert éreztem, hogy az nagyot lendítene az állapotán, s ez így is volt. 6 év remeteség, ágyban fekvés, falra bámulás, szinte katatón állapot után elkezdett sportolni, (egy barátunknál, terápiás jelleggel) dolgozni... de hát továbbra is megközelíthetetlen, kiszámíthatatlan, nem beszél, stb.

A válaszodban leírtak alapján ismét előjött az "aha" érzés, az egyszerűsége, természetessége, ami megérintett a GNM rendszerében.
A mindennapi életemet áthatja ez a szemlélet, vagy inkább a Valóság valósága, s remélem a leírtakat és az érzéseimet követve fiammal kapcsolatban is változásokról számolhatok be rövidesen!

Mégegyszer köszönöm!

Üdv.
Andrea

Julia McNele

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #15 Dátum: 2011. Július 03. - 15:39:55 »
Tisztelt Mindenki! Nem tudtam végigolvasni még mindent, nem csak időhiányból. Az egyetlen fiam autista. 2és fél évesen állapították meg. Nem terhelem magam messzire a jövőbe tekintő problémákkal, elég a jelen is. Olvasva Nelli csodáját, felmerült bennem egy kérdés, a fiammal kapcsolatban. Rendbe lehet hozni egy traumát ami magzati kor és a születés határán érte? Senki nem mer állást foglalni az ügyben, hogy a gyermekkori autizmus genetikai elváltozás, vagy fejlődésbeli zavar eredménye, mégis az ő születése körüli dolgok nem múlhattak el nyom nélkül. Túlhordással feküdtem a terhes pathologián amikor a férjem szeretője megjelent az orrom elé dugott egy képet a férjemről, s közölte hogy a szeretője. Másnap megszületett a fiam. Semmiféle orvosi probléma nem volt. Csak ennek az ügynek voltak azért előzményei, s utóélete is bőven. Szerencsétlen gyermek a depressziót a stressz az anyatejen keresztül szívta magába, s azt megelőzően köldökzsinóron keresztül kapta. Lesz e valaha esélyem rendbe tenni egy olyan traumát aminek tudatában sincsen?       

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #16 Dátum: 2011. Július 04. - 21:10:38 »
Julia, mivel kicsi gyermekről van szó, az elszenvedett konfliktus lehet a gyermek konfliktusa és a Tied egyaránt.

A konfliktusok, amiket keresünk, jobb kezes ember esetében düh vagy bosszankodási konfliktus együtt egy rémületkonfliktussal, bal kezes ember esetében pedig birtokféltés együtt egy düh vagy bosszankodási konfliktussal, vagy pedig identitás vagy döntés konfliktus együtt egy rémületkonfliktussal. Gondold át, hogy Te vagy a gyermeked mely élethelyzeteket szenvedtétek el ezzel (vagyis ezekkel) az érzelemtartalommal. Szeretettel ajánlom továbbá Roberto összefoglaló videóját az autizmusról:

Ha a konfliktusokat sikerül beazonosítani (olyan érzelmi kilengéseket, amikre teljesül, hogy drámai, váratlan, megütközés jellegű, elszigetelten megélt és eltart(ott) egy darabig), Te is jobban átlátod majd, hogy mi módon lehetne ezeket feloldani. Üdv, Vadvirág

H.Betti

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:autista mániás konstelláció
« Válasz #17 Dátum: 2015. Július 14. - 16:55:34 »
Sziasztok!
Én csak nem rég kezdtem el tanulmányozni a GNM et..8 éves fiam  kapcsán jutottam el idáig, autizmusa miatt. Tudom, hogy anyánál kell a konfliktust keresni.Recall Healing-et is olvastam/hallgattam. Most a múlt elemzése van folyamatban nálam, hogy rájöjjünk mi is lehetett az állapotát kiváltó esemény....
Szeretném segítségeteket kérni abban, milyen irányban keresgéljek az esetleges konfliktusok között,ha fő probléma a befelé fordulás, szemkontaktus hiánya, és a beszéd megértése szánára ami nagyon nehéz?? (érdekes, mert csak beszélgetésnél(olyan, mintha valakinek olyan nyelven beszélnél, amiből csak pár szót ért), de amúgy sokat tanul abból is amit hall)hivatalosan akadályozott a beszédértése, és feldolgozása...tud beszénil amúgy sokszor próbál is, de leginkább átvett mondatok, szavak formájában...
A válaszokat Előre is köszönöm